Menu
Blog

Getest en goed bevonden: de Orange Drone.

Tech

Niets zo leuk als slimme objecten, al helemaal als ze ook nog eens kunnen vliegen. Ik testte onlangs voor jullie de Orange Drone. Dit is mijn oordeel.

11.01.2018 Laurent Impens

De unboxing, verplichte rite.

Zoals de drone in de doos zit, is hij zo goed als vliegensklaar. Je hoeft er alleen nog de propellerbeschermingen en het landingsgestel op te monteren met de meegeleverde schroeven en schroevendraaier. Ter informatie, dit model weegt ongeveer 150 gram en is zo'n 45 cm lang.
Bij het toestel zitten twee batterijen: de ene batterij (niet geconnecteerd) in het vakje dat daarvoor is voorzien en de andere in de accessoires.
Gebruik de tijd die je nodig hebt om de accessoires te monteren om de batterij op te laden met behulp van de usb-adapter die Orange heeft bijgeleverd. Pluspuntje: er zijn 4 extra propellers en enkele schroeven inbegrepen.
Neem de tijd om de besturingstips in de gebruikershandleiding te lezen voor een vliegende start.

De ontdekking.

Bestuur de drone met je smartphone of met de bijgeleverde afstandsbediening, waarvoor je 3 AA-batterijen nodig hebt. Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van de afstandsbediening.
Het toestel helpt je bij het opstijgen en landen. De hoogtehandhaving en de loopings zijn ingesteld en worden automatisch uitgevoerd. Er zijn drie moeilijkheidsniveaus voor als je na enkele vluchten al het gevoel hebt een echte pro te zijn of integendeel, als je wat gas wil terugnemen.
Opdat je niets zou missen, heeft de drone een ingebouwde camera waarmee je foto's en video's kan nemen die via wifi naar de smartphone worden gestuurd die ermee verbonden is. De resolutie is HD 720p.
Als je de bijgeleverde afstandsbediening gebruikt, kan je er je smartphone op bevestigen voor de beelden.
Om de ervaring nog op te drijven, kan je de smartphone in de Orange VR1-bril of VR2-bril klikken, maar ik moet toegeven dat ik dat niet geprobeerd heb.
Per batterij kan je in standaardmodus ongeveer 10 minuten met de drone vliegen. Het duurt tussen 30 en 45 minuten eer de batterij is opgeladen, afhankelijk van de usb-adapter die je gebruikt.

Eerste gebruik.

Voor mijn proefvluchten buiten heb ik ongetwijfeld niet de beste dag uitgekozen: er stond veel wind en dat bemoeilijkte de zaak (ik herhaal: ik ben een echte beginner).
Mits beter weer zou ik veel meer plezier aan het toestel hebben beleefd.
Ik heb gekozen om de afstandsbediening te gebruiken. Dat signaal is sterk genoeg om de drone 100 meter ver te laten vliegen. Met de smartphone haal je 30 meter, wat ook niet min is.

 

Hoewel de Orange Drone een toestel voor beginners is, is hij tot slot uitgerust met een steengoede camera die foto's en video's in HD neemt. Dat alles voor de zeer scherpe prijs van 69 euro. Een leuke ervaring voor iedereen die met drones wil leren vliegen zonder er zijn broek aan te scheuren.

Found this useful? Share with

Laurent Impens
Fan van Londen, fashion en muziek. Favoriete vervoermiddel : moto. Steeds op zoek naar de laatste high tech snufjes./p>