Menu

Gescheiden ouders: applicaties voor jou

In ons land eindigt één huwelijk op drie in een echtscheiding. Daarna is het niet altijd even eenvoudig om tijd met het gezin in te plannen. En toch... Er bestaan apps die je helpen rust te vinden.

19.04.2018
Door Céline R

KiT van de Universiteit Antwerpen
Om de communicatie tussen gescheiden ouders te verbeteren en makkelijker te regelen wie wanneer de kinderen heeft, ontwikkelde de Universiteit KiT (van 'Keep in Touch'). Deze applicatie voor iPhone en Android geeft toegang tot een agenda waaraan alle gezinsleden, ook de kinderen, items kunnen toevoegen. Dat gaat van weekends tot vakanties, over sport en foto's. De details kan je nalezen op de website www.fittif.be, maar de app bestaat voorlopig enkel in het Nederlands. De bedenkers hebben geen plannen om de app in de nabije toekomst te vertalen, maar ze sluiten dat ook niet uit voor de toekomst.

In Wallonië is er My Kids&co
My Kids&co werd ontwikkeld door Ligue des familles. Er bestaat een online platform en een mobiele app van. Alle leden van het gezin kunnen er alles wat ze willen, delen op een prikbord dat ze op elk moment kunnen bekijken, ook na een echtscheiding: agenda, uitgaven, fotoalbum, logboek en een instantmessagingdienst.  Het abonnement wordt aangeboden voor 5 euro per maand. Voorlopig is er alleen een Franstalige versie voor Brussel en Wallonië. In Vlaanderen is de Gezinsbond nog niet zo ver.

2houses voor iedereen, welke taal je ook spreekt
Het Belgische 2houses ondersteunt meerdere talen en is naast een app ook een website. 2houses werd in 2011 opgericht door Gill Ruidant, die zelf ook geconfronteerd werd met de moeilijkheden van een echtscheiding en daarom besliste om de tool die hij zocht, zelf te maken en zijn leven na de echtscheiding te vergemakkelijken. Hoewel 2houses niet gratis is, zijn er al 100.000 gezinnen die het gebruiken. De applicatie wordt als een jaarabonnement aangeboden voor ongeveer 5 euro per maand. Er is ook een mogelijkheid om de app 14 dagen te testen. Surf naar www.2houses.com om meer praktische inlichtingen te krijgen.