Menu
Blog

Geruchten: dit wordt de Samsung Galaxy S10

Tech

Begin maart belooft spannend te worden, met de lancering van het nieuwe vlaggenschip van Samsung in België. De Galaxy S10 geeft stilaan zijn geheimen prijs. Dit weten we nu al.

06.02.2019 Cédric Godart

Op 20 februari toont het toestel zich voor het eerst aan de wereld in San Francisco (VS). Enkele bevoorrechte journalisten en bloggers hebben al een uitnodiging ontvangen. De S10 ziet de dingen groot en mag zeker niet ontgoochelen, nu Samsung een beetje terrein verliest onder druk van talrijke Chinese fabrikanten, waaronder Huawei.

Dus zet Samsung alle zeilen bij, met niet minder dan 3 versies van de nieuwe S10 op één jaar. De S10+ met zijn scherm van 6,4 inch wordt de grootste van de drie. De klassieke S10 meet toch nog altijd 6,1 inch en de “Lite”-versie (ook wel S10E genoemd) stelt zich tevreden met 5,8 inch. Er wordt ook gefluisterd dat er nog een extra model komt, dat 5G-compatibel zou zijn en alleen bestemd voor de Amerikaanse markt (maar de meningen verschillen).

De modellen S10 en S10+ zullen over een OLED-scherm met gebogen randen beschikken dat de hele oppervlakte van de telefoon bestrijkt. Toch zou er geen “notch” of inkeping in het scherm zitten, maar wel een “gaatje” voor de selfiecamera, waarschijnlijk rechts bovenaan. Ook de S10 Lite zou zo’n “gaatje” hebben, maar het scherm zou minder nauwkeurig en natuurlijk over de randen gebogen zijn. Het design zou bijgevolg meer aansluiten bij de Huawei P20 en de iPhone X/XS dan bij het scherm waarvoor Samsung bekendstaat sinds de Galaxy S8 en S9.

Ook qua vermogen zijn de verwachtingen hooggespannen. De Galaxy S10 zou over een Exynos 920-processor van Samsung-signatuur beschikken, met 6 tot 12 GB aan RAM-geheugen. Samsung zet zwaar in op voldoende vermogen, voor foto’s, video’s en games en natuurlijk ook voor augmented reality. De opslagcapaciteit moet dan natuurlijk volgen, met een keuze tussen 128 GB en 1 TB. Een logische evolutie: enerzijds stijgt de behoefte aan opslagruimte, anderzijds daalt de prijs van de geheugenchips.

De camera zou drie lenzen omvatten, net zoals bij Huawei (en Apple zou dezelfde weg opgaan voor de modellen die in september worden uitgebracht). Het 3e objectief zou een groothoek zijn, niet echt verrassend voor wie de Huawei Mate 20 en 20 Pro van dichtbij heeft bekeken. De S10 Lite zou het bij 2 fototoestellen houden en dat lijkt erop te wijzen dat hij duidelijk goedkoper wordt dan de S10 en de S10+, om een ruimer en minder veeleisend publiek aan te trekken.

Voor de rest is het wachten tot de officiële aankondiging op 20 februari. En tot begin maart bij Orange, om de S10 te bekijken, te testen en misschien te kopen. Wij houden je natuurlijk op de hoogte op de blog.

Waarom de Huawei Mate Pro 20 momenteel iedereen op afstand houdt in Android-land

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.