Menu
Blog

Generaties dichter bij elkaar brengen... met de smartphone

Tot uw dienst

De technologiekloof tussen kinderen, ouders en grootouders dreigt alsmaar groter te worden. Gelukkig kan de smartphone ons weer dichter bij elkaar brengen. Dat is toch het goede voorbeeld dat de Belgische onderneming Neveo wil geven.

23.04.2019 Céline Roman

De Brusselse start-up bedacht een ronduit geniaal concept: een echt fotoalbum maken om af te drukken, met de foto's die gezinsleden maakten met hun smartphone. Zo krijgen de grootouders zonder smartphone per post een papieren album toegestuurd dat ze rustig kunnen doorbladeren. Alsof de virtuele wereld en de reële in elkaar overvloeien.

Het principe

Alle gebruikers delen dagelijks hun foto's (via computer, tablet of smartphone), waarna die veilig op de cloud van Neveo gekopieerd worden. Eens per maand haalt Neveo de oogst binnen. De foto's worden in een soort van papieren krant gegoten, die de ouders of grootouders elke maand in de bus krijgen. Die maandelijkse krant kan tot wel 100 foto's bevatten, alsof het niets is, en kan wereldwijd geleverd worden. Het prijskaartje? 9,99 euro voor 50 foto's of 14,99 euro voor 100 foto's per maand. En het is vrijblijvend: je stopt ermee wanneer je wil.

De Neveo-app downloaden

Voorlopig bestaat de mobiele app in het Engels en Frans, maar er komt ook een Nederlandstalige vertaling van. Download de app via de App Store op je iPhone. Wie een Android-toestel heeft, moet uiteraard in de Play Store zijn. Je kan ook via de computer op je account inloggen. Registreren is zo gebeurd: via je Facebookaccount of met je e-mailadres.

Niet overtuigd? Dan is er nog Orange Cloud

Heeft iedereen van het gezin een eigen gsm of smartphone? Dan lijdt het geen twijfel: de beveiligde cloud van Orange is de oplossing die je zoekt. Iedereen met een Dieren- of Zen-abonnement heeft toegang tot de cloud. Sla je foto's op in de cloud en deel ze met het gezin, zonder dat iemand anders jullie foto's kan bekijken. Wil je meer weten over Orange Cloud? Haast je naar onze website en download de app voor iPhone, Android, macOS of Windows.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.