Menu
Blog

Gegevens comprimeren om nog sneller mobiel te surfen

Tech

Wil je je data er minder snel door jagen en een stuk sneller surfen? Wij kennen het wondermiddel: comprimeer je gegevens. Wij pikten er een aantal apps uit om direct mee aan de slag te gaan.

 

04.07.2017 Céline Roman

Opera doet alles
Opera Mini blijft een pionier op het gebied van browsing. De webbrowser bestaat al sinds 2005 (!) en werkt op bijna alle telefoons en tablets ter wereld. Voor het smartphonetijdperk was het een van de populairste Java-applicaties. Toen al bood Opera Mini de mogelijkheid om pagina's te comprimeren om ze sneller te laden. Dat voelde als een geschenk uit de hemel, want van 3G was nog geen sprake en van 4G al helemaal niet. Bij sommigen liggen de snelheden met edge nog vers in het geheugen. Tegenwoordig zijn webpagina's veel verfijnder en dus zwaarder, en wil men surfen weer vlotter, sneller en zuiniger maken.

Met de meest recente versies, op iPhone, iPad en Android, bespaar je tot 90 % op je mobiele data: de afbeeldingen zijn minder scherp, de pagina's minder verfijnd. Surfen wordt zo lichter, maar vooral veel sneller.

Je hebt misschien geen smartphone, maar een Nokia 3310 of iets gelijkaardigs? Geen probleem. Ook in deze moderne tijden is er nog een Java-versie van Opera Mini. Surf op je telefoon naar de website http://m.opera.com om Opera Mini voor niet-smartphones te downloaden.

Opera Max voor Android
Opera Max is een beetje de Rolls Royce van de lijn. Het is een fantastische applicatie, die alleen beschikbaar is op Android. Opera Max geeft je tips om je verbruik in al je applicaties en games zo laag mogelijk te houden, zonder afbreuk te doen aan je veiligheid.

Chrome doet ook al het mogelijke
Ondanks de verschillen tussen iPhone, iPad en Android beschikt ook Chrome over indrukwekkende compressietools. Activeer Databesparing in de instellingen van je browser. Meer hoef je niet te doen. Met databesparing bespaar je, volgens Google, 50 % op je verbruik!

 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.