Menu
Blog

6 leuke spellen voor het hele gezin

Tech

Gaming een asociale bezigheid die spelers gewelddadig maakt? Think again! Deze 6 leuke spellen bevatten geen spatje bloed – én zijn bedoeld voor meerdere spelers. 

18.01.2022 Maité Delgado

Over gaming bestaan er heel wat vooroordelen. Zo denken heel wat mensen bijvoorbeeld dat je altijd in je eentje speelt. Hoeft helemaal niet! Op deze blog vind je onze 6 favoriete games voor het hele gezin.

TIP: Niets is lastiger dan te weinig data als je op het punt staat om een spel winnen. Met onbeperkt internet hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Yes, ik wil onbeperkt surfen!

1. Just Dance

Bouw je eigen discofeestje in de woonkamer! Just Dance is hét spel waarin je kan meedansen op de grootste hits. Punten scoren doe je via de bewegingssensoren in de zwaaipookjes van je Nintendo Switch — of de gratis Just Dance Controller app die je kan downloaden in Google Play Store of Apple Store.

Net doordat je deze videogame ook kan bedienen met je smartphone, is het toegankelijk voor veel meer deelnemers: tot maximaal 6 spelers kunnen tegelijk de benen losgooien. Het perfecte gezinsspel, dus! 

Op 4 november 2021 komt Just Dance 2022 uit, met 40 nummers in de game zelf én de optie om een abonnement af te sluiten vanaf 3 euro per dag (tot 25 euro per jaar) – goed voor 700 deuntjes en oneindig dansplezier. Ook met Just Dance 2021 sta je nog altijd uren op de virtuele dansvloer!

Beschikbaar op: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch (controller-app op iOS en Android)
Max. aantal spelers: 6

TIP: Genoeg geoefend in je woonkamer? Waag je kans in het enige, echte Just Dance Championship! Ja kan op verschillende plaatsen in België deelnemen aan de voorrondes. En wie weet ben jij één van de finalisten die op 6-7 november strijden om de titel van Belgisch kampioen … én naar huis gaan met een toffe prijs!

Whoa, da’s echt iets voor mij!

2. Stardew Valley

Nog zo’n vooroordeel? Gaming doe je altijd tegen iemand anders. Nee! Stardew Valley is een perfect voorbeeld van een zogenaamde ‘co-op’ of ‘cooperative’: een spel waarin je de krachten bundelt om te winnen

In Stardew Valley bouw je je eigen boerderij op in nostalgische eighties-pixelgraphics. Gewassen zaaien, groenten oogsten, vee houden, … het volledige boerenleven passeert de revue! Net zoals in het echte leven moeten spelers ook hier rekening houden met (in dat geval computergestuurde) risico’s die de oogst dreigen te vernielen. Goed communiceren en samenwerken is dus de boodschap! 

TIP: op de consoles (dus niet in de versies voor de pc of de smartphones) kan je het scherm in vieren delen. Zo kan elk gezinslid zich focussen op een ander deel van jullie boerderij.

Beschikbaar op: PlayStation, Nintendo Switch, Xbox, pc, Android, iOS
Max. aantal spelers: 4

Download Stardew Valley in Google Play Download Stardew Valley in de App Store

3. Rocket League

Voetbalfans in huis? Dan is Rocket League zeker iets voor jullie! In tegenstelling tot dé klassieker onder de voetbalgames – FIFA – kan je dit spel met meer dan 2 spelers op hetzelfde scherm spelen. 

Rocket League, dat is … voetballen met auto’s. Ja, dat lees je goed. En de wilde fysica van een bal die tegen je motorkap botst maakt de game tegelijkertijd komisch – altijd een goede eigenschap voor een party game – en toegankelijk. 

Bovendien kan deze game met 4 spelers op hetzelfde tv-scherm worden gespeeld. Net zoals bij Stardew Valley gaan die in ‘splitscreen’: het schermoppervlak wordt in twee tot vier vlakken van gelijke grootte verdeeld (afhankelijk van het aantal spelers). Om Rocket League met z’n vieren te spelen is het aangeraden om een tv-scherm van minstens 55 inch te hebben.

Beschikbaar op: PlayStation, Nintendo Switch, Xbox
Max. aantal spelers: 4

TIP: Ook wij zijn grote fans van Rocket League! Het is dan ook één van de vele games die we gratis streamen op Arena, ons esports platform. Wil je erbij zijn? Registreer je nu!

Ja, ik wil gratis Rocket League streamen! 

4. Overcooked 2

Samen virtueel sushi, hamburgers en pizza’s klaarmaken? Dat kan toch perfect in het echt, horen we je denken. Maar … daar krijg je (gelukkig) zelden te maken met plots uitslaande vuurtjes, instortende vloeren en vervelende bezoekers. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de meeste keukens (hopelijk) niet vliegen of op zee drijven.

Overcooked 2 is een knotsgek en chaotisch partyspel voor het hele gezin! Bovendien is het spel eenvoudig te besturen: de kunst bestaat erin om alle ingrediënten te combineren. Dat alles onder tijdsdruk én terwijl allerlei obstakels in de weg komen te staan. Bereid je voor op een liefdevol gevloek op elkaar! ;)

Beschikbaar op: PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox
Max. aantal spelers: 4

5. Sea of Thieves

Arrrr! In Sea of Thieves beman je met maximum vier spelers een piratenschip. Het gevoel van piraat-zijn zit goed in onder meer de esthetiek van de game. Ouders kunnen trouwens gerust ademhalen: de look & feel is zeer cartoonesk om alles gezinsvriendelijk te houden. Er vloeien dus zeker geen beken bloed over het dek zoals in bijvoorbeeld tv-reeks Black Sails. 

Wel verplicht Sea of Thieves je om samen te werken met je andere crewleden: je kan bijvoorbeeld enkel raak schieten als een andere speler recht stuurt – zodat je je kanon goed kan voorbereiden. 

Net zoals co-op Stardew Valley vind je in Sea of Thieves verschillende mechanismes die ervoor zorgen dat samenwerken de enige oplossing is. 

Opgelet, Sea of Thieves is géén splitscreen-game zoals bijvoorbeeld Rocket League: elke speler heeft dus een eigen scherm nodig. Je kunt wel met meerdere spelers op de laptop tegen eentje op de Xbox-console spelen (de gelukkige die dus ook het tv-scherm heeft). 

Beschikbaar op: Xbox, pc
Max. aantal spelers: 4 (op verschillende schermen)

6. Mario Kart 8 Deluxe

Net zoals andere racespellen is het uiteindelijke doel van Mario Kart 8 Deluxe als eerste over de finish rauzen. Toch verschilt deze tijdloze topper flink van andere racegames. 

Al sinds 1992 draaien Mario Kart-games minder om het racen en meer om de pret om elkaar een hak zetten. Door bananenschillen achter te laten voor bumperklevers, of door zwarte inkt te spuiten om andere spelers te verblinden. 

Gaming fun verzekerd in dit spel dat je met maximaal 4 spelers tegelijkertijd op één scherm kan spelen. Bovendien kan iedereen een eigen Nintendo-personage kiezen om in het karretje te kruipen – van Mario of Princess Peach tot Donkey Kong en Wario.

Beschikbaar op: Nintendo Switch
Max. aantal spelers: 4 

Zin in nog meer leuke spellen? Kies voor onbeperkt internet!

Uiteraard zijn er naast deze 6 titels nog veel meer leuke spellen die je kan spelen met het hele gezin! Met onbeperkt internet kan je die altijd en overal ontdekken.

Zoals bijvoorbeeld Love , aangevuld met Go Extreme voor onbeperkte mobiele data. Wist je trouwens dat je bij Orange van de optie Ultra Gaming kon genieten? Een Xbox Series S, een gratis Game Pass van 24 maanden met honderden games voor 24.99 € per maand!

Ja, ik wil Ultra Gaming

Lees ook:

▶️ Waarom gamen met je kids zo’n goed idee is
▶️ 6 verrassende voordelen van gamen

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!