Menu
Blog

Galaxy J1: Android voor beginners van Samsung

Tech

Het toestel was al een tijdje in Azië verkrijgbaar en nu ook bij Mobistar. Is de Galaxy J1 een instaptoestel voor Android-gebruikers?

21.04.2015 Cédric Godart

Begin dit jaar pakt Samsung niet alleen uit met de Galaxy S6 (al dan niet met “Edge” erachter), maar ook met de … Galaxy J1. En die heeft een heel aanlokkelijke prijs: 119,99 euro.

Met een overdaad aan kunststof ziet deze Samsung er niet bijzonder uit, eerder als een echt “instaptoestel”. Maar hij lijkt wel stevig en licht perfect in de hand. Ook op de klank bij telefoongesprekken valt niets aan te merken.

De Samsung J1 maakt deel uit van de nieuwe J-reeks (J3, J5, J7) die de Core- en Ace-modellen moet vervangen. Hij is voorzien van een dualcoreprocessor en kan 3G aan (een 4G-model zou later volgen). Reken verder op een scherm van 4,3 inch (dus iets groter dan de iPhone 5), 512 MB aan werkgeheugen en een resolutie van 800 bij 480 pixels. HD ontbreekt en de beeldkwaliteit is dus ook niet uitzonderlijk.

Het toestel blinkt evenmin uit qua geheugenruimte: je moet het stellen met slechts 4 GB. Tenzij je geen enkele foto of video opneemt en geen muziek downloadt, heb je dus een extra micro-SD geheugenkaartje nodig, bijvoorbeeld om apps te installeren.

Dat de batterij verwisselbaar is, vinden wij een goede zaak. Ze houdt het een ruime dag vol, niet meer. Maar met zo’n voordelig geprijsd toestel hou je misschien geld over voor een 2e batterij?

Welke fotokwaliteit haalt de J1? De foto’s zijn vrij goed, als je maar voldoende licht hebt (dus buiten op een mooie dag). Binnen zie je in vrijwel alle omstandigheden korrel in je kiekjes. Verrassend genoeg zijn de selfies van betere kwaliteit (ondanks de sensor van maar 2 megapixel). Onze tip: retoucheer hier een daar een beetje met een programma als Snapseed om een betere indruk te maken.

De Android die in de J1 draait, is versie 4.4. Hij trekt zich vrij goed uit de slag met de typische Android-interface, inclusief icoontjes en apps.

De nieuwste 3D-games spelen met de J1? Vergeet het maar. Toch krijg je voor een zacht prijsje een robuust toestel dat een dag werkt zonder bijladen en goed overweg kan met de meeste populaire apps: Facebook, Instagram, Snapchat, enz. Kortom, het overwegen waard als je budget aan de krappe kant is of je geen al te hoge eisen aan je telefoon stelt.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.