Menu

Fortnite of PUBG: wat is jouw favoriet?

Wat is de beste battle royale? Wij geven je enkele tips om jouw kamp te kiezen (en we horen graag welk kamp dat is geworden).

28.08.2018
Door Céline R

Wat is Battle Royale?

Een fenomeen! En nochtans is het principe zo simpel als wat: knal zoveel mogelijk tegenspelers overhoop. Op het einde mag er nog maar één overblijven: jij. Dit succesvolle speltype is gebaseerd op de Hunger Games, de saga van Suzanne Collins die in 2012 verfilmd werd en het tot cultfilm schopte.

PlayerUnknown's Battlegrounds: PUBG voor de vrienden

PUBG is een online multiplayer, dat je kan spelen op Windows, op de Xbox, op de iPhone en op Android. Je springt uit een militair transportvliegtuig, met alleen een parachute op je rug. Eens geland moet je het opnemen tegen 99 andere spelers op een terrein van 8 op 8 km. Het spel zou wereldwijd al meer dan 20 miljoen aanhangers hebben.

Fortnite: red de wereld

Dezelfde insteek, hetzelfde principe. Hier is 98 % van de wereldbevolking verdwenen en moet je zien te overleven in een apocalyptische wereld (vol stormen, zombies en andere monsters). De overlevenden zijn erin geslaagd magneetvelden te creëren om door de wolken te breken en de aanvallen te reduceren. De uitgever praat over 45 miljoen spelers, sinds juli. Pure waanzin!

Welke is onze favoriet?

Lastige keuze. In onze ogen zijn het allebei topgames, maar wat we vooral onthouden is dat Fortnite grafisch veel leuker is uitgewerkt. Het is fantastisch om de personages zo onwezenlijk hoog en ver te zien springen. Niet verwonderlijk dat Drake ook voor Fortnite is bezweken. Het ging zelfs zo ver dat meer dan 230.000 fans zijn sessie streamden via de videosite Twitch. PUBG van zijn kant is veel realistischer. Je moet je er veel voorzichtiger en zorgvuldiger bewegen. Je kan het game trouwens spelen als first person of als third person, afhankelijk van hoe je het liefst speelt en welke strategie je hebt uitgekiend. Bij PUBG zaten we meer op het puntje van onze stoel dan bij Fortnite.