Menu

Fnatic doet gooi naar titel wereldkampioen League of Legends

Zaterdag 3 november... Echte e-sportfans hadden die datum al lang in hun agenda staan, want dan wordt om 8.30 uur onze tijd het wereldkampioenschap League of Legends gespeeld in Zuid-Korea. Fnatic of Invictus Gaming: welk team mag met de Summoner's Cup naar huis? Alles is mogelijk... ook al hebben we een lichte voorkeur :-)

 

05.11.2018
Door Céline R

Wie of wat is Fnatic?

Fnatic is een Brits team dat in heel Europa rekruteert. Het is het eerste Europese team in zeven jaar dat de finale van het wereldkampioenschap LoL bereikt. Op de huidige spelerslijst staan: sOAZ (Frankrijk), Broxah en Caps (Denemarken), Rekkles (Zweden), Hylissang (Bulgarije) en... de Belg Bwipo.
Jawel, een oud-speler van Sector One verdedigt nu de kleuren van Fnatic, onze favoriet voor de wereldtitel. We konden onmogelijk trotser zijn! Want zoals je misschien weet, is Orange sinds eind augustus 2018 officiële sponsor van Sector One.

Bwipo, de Belgische substitute top laner van Fnatic

In januari 2018 tekende Gabriël 'Bwipo' Rau een contract bij Fnatic als substitute top laner, na passages bij het Turkse Dark Passage en het Russische RoX.
'Ik ben blij dat ik bij Fnatic kon tekenen. Het was een heel speciaal moment. Ik kon niet wachten om mijn teamgenoten te ontmoeten: Rekkles, sOAZ, Caps, de grote Hylissang (...) De voorbije twee jaar speelde ik solo. Ik deed mijn stinkende best om me in de kijker van een groot team te spelen. Tot plots Fnatic bij me aanklopte. Sindsdien speel ik bij hen.' (lees het volledige interview op http://bit.ly/2RsslhB).

LoL: de populairste game op aarde

League of Legends is wereldwijd de populairste MOBA (multiplayer online battle arena) strategy game, met maandelijks meer dan 100 miljoen spelers.
Vorig jaar volgden 60 miljoen mensen de finale in Peking live, op het internet. En in 2019 vindt de finale plaats dicht bij huis, in Parijs!

Zet je wekker maar alvast voor morgen! Het gevecht begint om 9 uur, net na de openingsceremonie.