Menu
Blog

Firefox ook op tablets en smartphones

Tech

De Firefox-browser van je computer kan je ook op een Android-toestel gebruiken. Deze oplossing biedt alleen maar voordelen...

14.01.2013 Cédric Godart

Elke dag gebruik je een webbrowser op je computer of laptop (Chrome, Opera, IE, Safari, Firefox). Het is dan ook één van de belangrijkste applicaties op je gsm en tablet.

Google heeft Chrome voor Android, de iPhone en de iPad ontwikkeld. Microsoft heeft Internet Explorer 10 voor Windows Phone ontwikkeld. Vandaar dat er ook een versie van Firefox voor Android uitgebracht wordt. Firefox 18 is pas uit voor computers en is reeds beschikbaar in de Google Play Store. De browser zou tot 25 % sneller draaien, onder andere wat betreft online spelletjes.

Wat biedt de Android-versie aan?

Synchronisatie: je krijgt toegang tot al je gegevens op je computer, je browsegeschiedenis, bladwijzers, wachtwoorden en actieve tabbladen.

Veiligheid: je behoudt de controle over je privéleven, veiligheid en persoonlijke gegevens die je enkel via zeer geavanceerde functies kan sharen.

Leesmodus: moeilijk leesbare pagina's worden aan het scherm van je telefoon of tablet aangepast voor een groter leescomfort.

Aarzel dus niet meer en download snel Firefox voor Android. Bovendien is het gratis en hoef je maar twee keer te klikken. Eén keer om naar de Google Play Store te gaan en een andere keer om de browser draadloos op je telefoon of smartphone te installeren.  

Goed nieuws indien je nog een Nokia N9 gebruikt: de app is ook in de Nokia Store beschikbaar.  

Ten slotte moet je ook weten dat Firefox dit jaar een mobiel besturingssysteem zal uitbrengen. Het heet Firefox OS. Wil je meer weten? Hier vind je meer informatie

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.