Menu
Blog

Eco Filter: de stories filter waar de planeet van opkikkert

Tech

Heb jij onze gloednieuwe Eco Filter al gespot op Instagram en Facebook? Deze klimaatvriendelijke filter verkleint de bestandsgrootte van je stories – zonder de kwaliteit aan te tasten – en helpt je zo je ecologische voetafdruk te verkleinen. Maar wat is het geheim van de Eco Filter? En zijn er nog zo slimme tips & tricks om je virtuele CO2-voetafdruk te verminderen? Je ontdekt er alles over in deze blog!

22.04.2021 Simon VAN CAUTEREN

Wat is de Eco Filter?

De Eco Filter is een stories filter voor Instagram en Facebook. We ontwikkelden deze filter om ervoor te zorgen dat de foto’s en video’s die je als stories post minder energie verbruiken op het internet en zo hun klimaatimpact te verkleinen. Dat doet de filter door het aantal pixels in je foto of video te verminderen.

Cool, toon mij de Eco Filter voor Facebook Stories Nice, geef mij de Eco Filter maar voor Instagram Stories

Verliest mijn foto of video dan niet aan kwaliteit?

Neen! Onze ontwerpers hebben ervoor gezorgd dat de Eco Filter de kwaliteit van je stories volledig garandeert. Goed nieuws dus voor iedereen die regelmatig post op Instagram en Facebook. Je beelden zijn hooguit een tikkeltje donker en dat geeft je stories net dat tikkeltje extra.

Ik wil de Eco Filter gebruiken voor Facebook Stories Ik wil de Eco Filter downloaden voor Instagram Stories

En … maakt het een verschil voor het klimaat?

Ja! Greenspector zocht het voor ons uit en de resultaten zijn verbluffend. De Eco Filter verkleint fotobestanden met ongeveer 30% en video’s met zo’n 25%. Dat komt neer op 20% minder CO2-uitstoot voor foto’s en 19% voor video’s. Een mooie opkikker voor onze planeet!

Waar vind ik de Eco Filter?

Onze Eco Filter is vanaf nu beschikbaar op de nieuwste versie van …

Gebruik je deze apps nu al? Download dan de filter van ons officieel account (zoals je hieronder ziet) en sla hem op. Je kan de filter meteen gebruiken wanneer je een foto of filmpje maakt voor je stories. 

Eco_Filter_Instagram_Orange_tutorial.jpg

Eco Filter + Facebook Stories = Let’s go! Eco Filter + Instagram Stories = Yes, please!

Zin in meer slimme eco-tips & tricks voor je smartphone?

Met de Eco Filter dragen we een steentje bij aan het welzijn van onze planeet. Wil jij nog slimmer omgaan met je smartphone? Check dan zeker onze Eco-tips! Wil je er meer over weten? Volg ons op Instagram en Facebook.

Ja, ik wil meer tips voor mijn smartphone!

Orange België en duurzaamheid

Sustainability en het welzijn van de planeet ligt ook ons nauw aan het hart en daarom zetten we ons actief in om ook onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen. Op onze website vind je uitgebreide informatie over onze initiatieven en resultaten. Daarnaast delen we ook op Facebook en Instagram regelmatig handige tips & tricks rond duurzaamheid. Give us a follow! :-)

Ik wil weten wat Orange doet voor de planeet!

Lees ook:

▶️ Stories in mobiele apps: hoe vind je er je weg in?
▶️ Review van de Fairphone 3+, de meest ethische smartphone 
▶️ Het Agoria Solar Team racet in zonnewagens naar een duurzame toekomst
▶️ Milieuvriendelijke tips voor je smartphone

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.