Menu

Films kijken op zwoele avonden: deze mag je niet missen

Films kijken in hartje zomer? Graag! Want zelfs wanneer je op een zwoele zomeravond op je terras geniet van een lekker drankje, komt er meestal toch een moment waarop het a) te donker wordt om je boek nog te kunnen lezen, b) de muggen jouw benen plots ontdekken of c) je je bedenkt dat je kunt uitslapen en dus nog alle tijd hebt om. Kortom, genoeg redenen om het filmaanbod op televisie eens uit te pluizen.

Goed nieuws: dat doen wij in dit artikel al voor jou!

18.08.2017
Door Céline R

Een filmklassieker gaat er altijd in

Klassiekers zijn niet voor niets klassiekers. Ze doorstonden de tand des tijds en bevatten doorgaans meer dan een reden om ze (opnieuw) te bekijken. Was je nog niet geboren toen ‘Gone with the wind’ alle Oscar-records liet sneuvelen? Herinner je je de clou van ‘The ususal suspects’ niet meer? Of wil je gewoon de gespierde torso van Brad Pitt (‘Fight club’ of ‘Troy’: kies maar) of het welgevormde lichaam van bikini-Bondgirl Ursula Andress  bewonderen? Alle redenen zijn goed om de avond door te brengen met een classic. Over Bondgirls gesproken: deze zomer kun je op vtm alle Bondfilms bekijken. Van Sean Connery tot Daniel Craig, en van knullige kartonnen decors tot spectaculaire special effects: een interessante evolutie, dat staat vast.

Wegdromen bij een romcom

In de zomer is het gepermitteerd om de luierik uit te hangen en – lekker escapistisch – naar een film te kijken waarvan de plot zo dun is dat je hem zou kunnen verwarren met een van de nacho’s die je tijdens het kijken nuttigt. Wanneer je in zo’n bui bent, gaat een romantische komedie er vlotjes in. Afstemmen op VIJF dus, want daar programmeren ze elke donderdag een topper uit het genre. De koninginnen van de romcom passeren er allemaal de revue. Katherine Heigl, Sarah Jessica Parker, Jennifer Lopez, Anne Hathaway, … En is er na Hugh Grant eigenlijk al een nieuwe romcom-koning opgestaan?

Films kijken met de kinderen

Zomertijd is vakantietijd, en dat betekent dat de kinderen vaak thuis zijn. Je kinderen voor de televisie zetten klinkt misschien als een makkelijke oplossing om ze te entertainen en, toegegeven, dat is het ook. Maar! Je kunt van zo’n filmnamiddag of -avond gerust een gezellig familiemoment maken. Kijk mee naar de films die je kroost het bekijken waard vinden en je wint hun eeuwige respect. Wel even vertrouwen op hun goede smaak natuurlijk …

Tip: Ketnet zendt in de zomer elke dag om 14u een familiefilm uit. Piet Piraat, schip ahoy!

Ontdek het Love-aanbod