Menu
Blog

Festivals overleven? Deze tools zijn betrouwbaarder dan je vrienden

Fun

De zomer, dat is niet alleen boeken lezen in de brandende zon, overmoedig veel gaan fietsen en genieten van een reis of ‘staycation’: het is ook hét seizoen om festivals te doen. Een geoefende festivalganger als jij hoeven we het niet uit te leggen: zo’n evenement is een interessante cocktail van pure vreugde – Je vrienden! Je favoriete acts! Veel eten en drinken! – en pure miserie – Je vrienden kwijt! Je favoriete act die twee uur op zich laat wachten! Te véél eten en drinken!

06.07.2017 Céline Roman

Je kunt met andere woorden wel wat hulp gebruiken om zo’n festival heelhuids door te komen. Vandaar deze lijst met technologische snufjes en apps.
Smartphones in de aanslag!

Sfeer maak je zelf: een bluetooth-speaker voor je tent

Wil je het gebral van de buren overstemmen (of het gepiep in je eigen oren blokkeren)? Of het op de camping gewoon nóg gezelliger maken? Dan brengt een bluetooth-speaker redding. Zo kun je ook stiekem nog een beetje oefenen voordat de hoofdact op het podium verschijnt. Want weet je zeker dat je de lyrics niet helemaal verkeerd meezingt? Als het echt luid mag zijn: er bestaan bluetooth-speakers die je met elkaar kunt verbinden voor meer volume.

Batterij plat, pech gehad?

We nemen allemaal onze smartphones mee naar festivals, maar we weten ook allemaal dat we tegen het einde van de eerste avond onvermijdelijk op een zwart scherm lopen te tikken. De meeste smartphonebatterijen gaan niet bijster lang mee, maar met een power bank of oplader heb je dat probleem zo verholpen.

Nooit meer in de foute tent wakker worden

Ben jij het type dat na een zware nacht zijn oriëntatievermogen verliest? Dat Z-O steevast verwart met K.O.? Dan doe je er goed aan om op een helder moment de Tent Finder te installeren. Deze app onthoudt de locatie van je tent, dus al wat jij moet onthouden is de code of het patroon om je smartphone te ontgrendelen. Ook je auto en de dichtstbijzijnde toiletten kun je opslaan. Bovendien breng je via de app ook familie en vrienden op de hoogte: je geeft je locatie door, al dan niet vergezeld van een afbeelding (tip: doe maar zonder foto na 22u).

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.