Menu
Blog

Fan van Hugh Laurie? 4 redenen waarom je ‘Chance’ móét kijken!

Fun

Hij was natuurlijk al onvergetelijk als de misantropische Dr. House in de gelijknamige succesreeks, en nu doet Hugh Laurie opnieuw wat hij daar zo goed deed: in de huid kruipen van een arts – een neuropsychiater deze keer. Goed nieuws voor de die-hardfans van Laurie dus. Maar er zijn nog meer redenen om ‘Chance’ een (opgepast, flauwe woordspeling in aantocht) kans te geven. Deze namelijk.

19.06.2017 Céline Roman

1.‘Chance’ baadt in een heerlijk duistere sfeer

Het Engels heeft er veel synoniemen voor – het ene nog mooier dan het andere: gloomy, murky, dismal of onze favoriet glum – maar in het Nederlands zijn we beperkt tot ‘duister’ of ‘somber’ om de sfeer in deze psychologische thrillerreeks adequaat te omschrijven. Misschien helpt het als we verwijzen naar het genre van de film noir, waarin diezelfde somberheid centraal staat. Alsook de onmisbare femme fatale.

2.‘Chance’ heeft een gevaarlijke vrouw in de hoofdrol

Die femme fatale heet hier Jaclyn Blackstone en ze komt bij dokter Eldon Chance terecht met een veelvoud van mentale problemen, gaande van concentratiestoornissen en geheugenverlies tot … een gespleten persoonlijkheid. Je voelt de bui al hangen? Terecht.
Zoals te verwachten valt in een thriller raakt de psychiater algauw verstrikt in het moreel dubieuze web dat zijn patiënt voor hem spint. En dan zijn er nog enkele interessante nevenpersonages waarin je je als kijker kunt verdiepen.

3.‘Detective Lester Freamon’ is terug

Fans van ‘The Wire’ herinneren zich vast de standvastige rechercheur Freamon nog, die zich aanvankelijk – aan de kant geschoven door zijn bazen en daardoor uitgeblust – liever bezighoudt met de bewerking van zijn houten speelgoedminiatuurtjes dan met het oplossen van de zaak, maar zich gaandeweg ontpopt tot een van de sterkhouders binnen het team. Goed nieuws, want de acteur die gestalte gaf aan Lester, Clarke Peters, duikt opnieuw op in ‘Chance’ als de flamboyante antiquair Carl. Tip: let vooral op zijn kapsel.

4.‘Chance’ komt uit de koker van Kem Nunn

Goede televisie begint met een sterk scenario, en dat is in het geval van ‘Chance’ van de hand van Kem Nunn. Hij was voorheen ook betrokken bij onder meer ‘Sons of Anarchy’ en de populaire westernreeks ‘Deadwood’; series die in de smaak vielen bij publiek en critici. Of ‘Chance’ in dezelfde categorie valt? Dat mag je zelf checken. Dr. House approves.

Ontdek het Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.