Menu
Blog

Facebook maakt je verknocht aan esport

Fun

Facebook slaat een grote slag met de exclusieve uitzending, in high definition, van esportwedstrijden. Je zal er alvast niet minder door op Facebook zitten!

23.02.2018 Céline Roman

Wat is esport?
Sinds de uitvinding van esport in 2003 is het fenomeen alleen maar blijven groeien. Bij e-sport spelen gamers tegen elkaar, individueel of in teams, in wedstrijden die druk bekeken worden. De kijkers kijken er even hard naar uit als een voetbalsupporter naar een wedstrijd van zijn favoriete elftal. Esport wordt tegenwoordig door de sportinstanties officieel erkend als een volwaardige sport.

Exclusief op Facebook
Om een nieuw publiek aan te trekken, sloot Facebook een exclusiviteitscontract met de ESL (Electronic Sport League), de internationale e-sportliga. De wedstrijden van seizoen 7 van de CS:GO Pro League en die van de ESL One zullen alleen te zien zijn op de verschillende applicaties van Facebook – en nergens anders. Idem voor Dota.

Voor wie (nog) niet bekend is met de termen: CS:GO verwijst naar Counter-Strike: Global Offensive (een first-person shooter) en Dota 2 is een online gevechtsspel.

Waar op Facebook?
Vorige zomer lanceerde Facebook Watch. Dat is een platform op het sociale netwerk waarop je streams en series kan bekijken, live of uitgesteld. Een soort van slimme kruising tussen YouTube en televisie. En wat verzamelt al die kijkers rond hun scherm? Sport, natuurlijk! En vandaag kan je zowel gamer als sporter zijn.

Om e-sportwedstrijden in ultrahoge definitie te bekijken (want met 1080p HD en 60 frames per seconde kan je Facebook er allerminst van betichten half werk te hebben geleverd), klik je door naar dit adres en log je in met je Facebookaccount. Op 13 februari begon Facebook met het streamen, maar je kan heel het jaar door inhaken of uitzendingen herbekijken.

Laatste weetje: het kanaal is voorlopig enkel beschikbaar in het Engels en Portugees.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.