Menu
Blog

Evolutie in de tennissport

Tech

Roland Garros is nog tot 11 juni het strijdtoneel van de beste tennissers ter wereld. Een goede reden om je te verdiepen in de wereld van het gravel. Tennis is een sport die op heel wat belangstelling kan rekenen.
Het wordt nog interessanter als je weet dat veel tennissers tegenwoordig geconnecteerde objecten gebruiken om hun spel te verbeteren. 

06.06.2017 Céline Roman

Of je nu professioneel speelt of op amateurniveau, er bestaan objecten om je niveau op te krikken, je virtueel te coachen of ... de score bij te houden. Wij leggen je alles uit.

Geconnecteerde objecten worden in vrijwel alle sporten ingezet, maar toch nog altijd hoofdzakelijk in individuele sporten.
De voordelen? Ze analyseren grondig je prestaties, verschaffen cruciale informatie over je spel of geven coaching in reële tijd ... En dat zijn nog maar een paar voorbeelden.

Het racket
In 2014 lanceerde Babolat het eerste geconnecteerde racket uit de geschiedenis van het tennis. De sensoren in de grip geven je een schat aan informatie, bijvoorbeeld over je slagen, de effecten op de bal, waar op de bespanning je de bal precies raakt, hoe vaak je een forehand, een backhand of een smash slaat, enz. Voor het nieuwste model leg je toch snel 350 euro op tafel.

Kleding
Ralph Lauren heeft een T-shirt exclusief voor tennissers ontworpen: de Polo Tech. Het T-shirt werd onthuld op de US Open van 2015 en registreert je hartslag, ademhaling, temperatuur en stressniveau tijdens het sporten. Minpuntje: de prijs. Voor 261 euro per T-shirt moet je echt al een fan zijn!

Horloges, armbanden enz.
Zoals in elke sport zijn slimme horloges en armbanden ook goed vertegenwoordigd in het tennis. Sommige modellen zijn speciaal bedacht voor tennissers.
Eén daarvan: Pulse Play.
Eén tikje volstaat om de score bij te houden, en daarnaast krijg je nog statistieken over je spel.
Smash gaat nog een stapje verder: deze armband is een volwaardige coach. Op basis van gegevensanalyse geeft hij je tips om je techniek op punt te stellen.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.