Menu
Blog

En waarom geen Galaxy S8?

Tech

De Galaxy S8 is momenteel afgeprijsd: je betaalt nu 399 euro in plaats van 499 en daarmee verdwijnt je laatste bezwaar. Want aan argumenten ontbreekt het dit toestel niet, zoals je hier leest.

21.01.2019 Cédric Godart

Technische gegevens:

- Exynos 8895-processor op 2,3 GHz ARM8 met 4 GB aan RAM-geheugen, een grafische processor, 64 GB aan interne opslag, uitbreidbaar met een microSD-kaartje
- Camera van 12 megapixel (8 vooraan) en 4K-video
- EDGE, 3G+ en 4G+ (tot 1 GBps)
- Omkeerbare USB-C connector
- Vingerafdruksensor achteraan (naast de camera)
- 152 gram

Bewezen kwaliteit

Een Infinity Display, een batterijduur van meer dan een dag, een flinke krachtreserve, uitstekende foto’s: de Galaxy S8 blijft een benijdenswaardig hoogpresterend toestel op alle domeinen, ook al werd hij bijna 2 jaar geleden gelanceerd, in maart 2017. De Galaxy S8 en S8+ waren trouwens de eerste modellen die de Home-knop door aanraaktoetsen vervingen.

Hij zou voorbestemd zijn voor One UI

De gloednieuwe interface van Samsung werd pas de voorbije maand december gepresenteerd. De officiële video oogt veelbelovend.
Oorspronkelijk was het niet echt gepland dat de Galaxy S8 deze interface zou krijgen. Maar nu wijst alles erop dat dit toch het geval zal zijn. De update naar Android Pie (9.0) zou al begin 2019 moeten plaatsvinden. En deze nieuwe, visueel zeer aantrekkelijke interface zou er deel van uitmaken. De meest recente update van de Galaxy S8 in december omvatte alleen maar een aantal patches voor Android 8.1.

Talentvolle fotograaf

De Galaxy S8 bleek bij elke software-update weer iets beter te presteren op fotogebied. Op dit ogenblik maakt hij duidelijk opnames van een hogere kwaliteit dan bij de lancering, hoewel het toestel toen ook al een uitblinker was. Ook dat is één van de voordelen als je een iets oudere smartphone koopt: je profiteert van alle eerdere updates en correcties. Samsung blijft trouwens schaven aan de fotocapaciteit van zijn topmodellen.
De fotocamera blijft één van de grootste troeven van de S8, die op dit domein zeker niet moet onderdoen voor veel toestellen uit 2018. De autofocus reageert voorbeeldig snel. De camera van 12 megapixel met een opening van f/1.7 levert in alle situaties mooie beelden op, in alle situaties, dus ook als er weinig licht is.

Bixby, nog altijd in de leerfase

Ook dit wordt een belangrijk criterium bij de aankoop. De spraakassistent van Samsung zou vanaf Android 9 sneller reageren en meer functies krijgen, maar voorlopig presteert hij nog minder goed dan Google Assistant en Alexa van Amazon. Bixby blijft het antwoord vaak schuldig en het duurt soms een tijdje vóór de assistent jou begrijpt. Je vraagt je soms af waarom Samsung dit blijft ontwikkelen, maar je kunt natuurlijk altijd … Alexa of Google Assistant gebruiken. Ook dat is de vrijheid die je met Android hebt.

Meevallers:

- Voorbeeldig fototoestel
- Talrijke updates
- Lange batterijduur

Tegenvallers:

- De Bixby-assistent presteert maar matig in België
- Vingerafdruksensor zit te dicht bij het fototoestel

Koop nu je Samsung S8

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.