Menu
Blog

Emoji's in je sms'jes

Fun

Emoji's zijn emoticons die in elektronische berichten in Japan gebruikt worden. Ze zijn razend populair bij ons. Waar kan je ze vinden?

27.12.2012 Cédric Godart

Een "Emoji" is een emoticon, smiley of lachebekje en wordt in Japanse elektronische berichten gebruikt.

Emoji en iPhone

Als je een iPhone hebt die op iOS 6 draait, hoef je niets te doen om ze te kunnen gebruiken. Apple heeft ze namelijk in het toetsenbord geïntegreerd. Je hoeft enkel op het icoontje in de vorm van de aarde te klikken op je virtuele toetsenbord om toegang te krijgen tot de Emoji's. Hetzelfde geldt voor Windows Phone 8. Als je een recente telefoon hebt, heeft Microsoft er ook voor gezorgd dat ze geïntegreerd werden.

Emoji en Android

Tot nu toe heeft Google deze functie niet aan Android toegevoegd. Het is echter wel mogelijk de standaard sms-applicatie te vervangen door een andere die Emoji's wel ondersteunt. Deze applicaties vind je in de Play Store, ze heten bijvoorbeeld Go SMS, Handcent SMS of Go Keyboard. De meeste zijn gratis.

BlackBerry-gebruikers hebben geen geluk: Emoji's zijn enkel beschikbaar voor degenen die BBM (BlackBerry Messenger) gebruiken. Als iemand je dan een bericht met een Emoji stuurt, zal je enkel bizarre karakters zien indien je klassieke sms'jes en niet BBM gebruikt.

Heb je nog andere vragen? Lees de FAQ op onze website

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.