Menu

El Clásico: slaat Real Barcelona definitief uit titelkoers?

21.04.2017
Door Andy V

De ogen van heel voetbalminnend Spanje (en ver daarbuiten) zijn zondag gericht op Santiago Bernabéu. In de strijd om de titel gaat Barcelona bij de aartsrivaal uit Madrid op zoek naar een broodnodige zege. De Clásico is goed voor 90 minuten topvoetval en staat garant voor spanning en emoties. Wil je de meeslepende strijd live volgen? Stem dan zondag af op Orange TV!   

Blijft Barca in de running voor de titel?

Barcelona zit in nauwe schoentjes in La Liga. Het team van coach Luis Enrique staat op drie punten van leider Real, maar de ploeg uit Madrid heeft een wedstrijd minder gespeeld. Als Barcelona zondag verliest, komt het op zes (virtueel op negen) punten achterstand en is de titel ver weg. Met nog vijf speeldagen te gaan, lijkt de kloof onoverbrugbaar. Barcelona mag dus geen duimbreed toegeven en moet zondag met de drie punten huiswaarts keren. Alleen dan krijgt de neutrale voetballiefhebber nog een razend spannende eindstrijd voorgeschoteld.

De naschok van de Champions League

Barcelona heeft de afgelopen weken al een paar steken laten vallen in de competitie. Zo verloor het onverwacht tegen Malaga en Deportivo La Coruña. Maar de zwaarste klap kreeg het afgelopen donderdag te verwerken tegen Juventus. De Italianen knikkerden de trots uit Catalonië uit de Champions League en dompelden Barcelona onder in rouw. Messi & co slaagden er niet in om de 3-0 uit de heenwedstrijd uit te wissen en stuitten op een onwrikbare Italiaanse verdediging. Het is maar de vraag in hoeverre Barcelona van deze schok is bekomen.
Real begint met een heel andere instelling aan de Clásico. Het team van Zidane wist zich ten koste van Bayern München te plaatsen voor de halve finale van de Champions League en kreeg zo een mentale boost. In een zinderend duel – met drie doelpunten van Ronaldo – trok Madrid het laken na verlengingen naar zich toe. 

Kan Messi z’n duivels ontbinden?

Tijdens de Clásico zijn alle ogen op de sterren gericht. Messi is het aan z’n stand verplicht om z’n team op sleeptouw te nemen en zijn topklasse te etaleren. Alleen zo kan Barcelona zegevieren. Het duel met Ronaldo, die vaak beslissend is in topwedstrijden, geeft telkens een extra dimensie aan de wedstrijd.


Wil je niets missen van de Clásico? Volg het duel dan live op Orange TV. Aftrap op zondag 23 april om 20u45!

Ontdek het Love-aanbod