Menu
Blog

Eindelijk: de finaleweek van ‘De Slimste Mens’!

Fun

Hoewel de finaleduels weleens tot zenuwslopende thrillers transformeren – zeker in deze beslissende finaleweek – is het quizelement in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ eigenlijk van ondergeschikt belang. Waar het dan wél om draait? De moppen, natuurlijk! Hoe grappig zullen de finalekandidaten ondanks hun zenuwen ook deze week weer uit de hoek komen?

11.12.2017 Céline Roman

De sterfscène van Thibault

Een van de verrassingen van dit seizoen was Kempenaar Thibault Christiaensen, frontman van de punkrockband Equal Idiots. Met 6 deelnames en 1 overwinning op zak mag hij deze week opnieuw aantreden in de quiz. Waarom Christiaensen al snel een publiekslieveling werd? Zijn spontane, grappige en gevatte reacties op de vragen van quizmaster Erik Van Looy. Memorabel was zijn antwoord op een doe-vraag: speel je eigen sterfscène. Tegenspelers Linde Merckpoel en Kristof Calvo hielden het kort en krachtig, maar Christiaensen deed er ettelijke seconden over én gooide zomaar even een verwijzing naar ‘The Matrix’ in zijn sterfimprovisatie.

Trouwens: een quiz waarin de grappen belangrijker zijn dan het spelletje? Tiens, zo kennen we er nog eentje.

Opgepast voor de vrouwen

Met respectievelijk 9 en 8 deelnames op hun palmares mogen twee vrouwen alvast niet op het appel ontbreken in deze finaleweek: schrijfster Dalila Hermans en nieuwsanker Goedele Wachters. Die laatste won een bloedstollend finalespel tegen tennisser Xavier Malisse. Beiden hadden nog welgeteld 1 seconde over, maar Malisse kon geen enkel trefwoord over James Ensor geven en schonk Wachters zo de overwinning. Daarna werd de journaliste alsnog naar huis gespeeld door comedian Jens Dendoncker. Die leek dan weer helemaal geen last te hebben van zenuwen en kon zelfs nog grappen maken tijdens de finale. (“Jeanne d’Arc verkleedde zich als jongen om … O neen, dat was Mulan.”) Ook actrice Barbara Sarafian zal de handschoen weer mogen opnemen deze week. Kortom, met het aandeel uitstekende quizzers van het vrouwelijke geslacht zit het dit jaar zeker goed.

Filip, Bill en Xavier

Maar pas op, want aan de mannelijke kant bevindt zich eveneens flink wat quiztalent. Acteurs Bill Barberis en Filip Peeters en VRT-journalist Xavier Taveirne toonden zich de afgelopen weken gedegen weetjesspuiers én wisten presentator en jury van gevatte replieken te dienen. Benieuwd wie er zich het langst staande zal houden? Kijken maar!

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.