Menu
Blog

Einde werkzaamheden en installatie van een nieuwe 4G-mast in Waregem

Onderweg

We luisteren graag naar de feedback van onze klanten, want hun ervaringen helpen ons om ons mobiele netwerk steeds beter te maken. Dat doen we door nieuwe antennes te plaatsen of door de capaciteit van bestaande antennes te verhogen. Onze technici zijn zoals ons netwerk: onvermoeibaar.

07.03.2019 Céline Roman

Geen kleine werf

Elke werf is uniek en heeft zijn eigen technische en zelfs administratieve uitdagingen. Daar vormt deze werf geen uitzondering op. We bevinden ons in Waregem, op een industrieterrein waar we een 4G-mast opzetten om de bedrijven en omwonenden een betere netwerkervaring te bieden.
Als er antennes mee gemoeid zijn, bestaat er niet zoiets als een kleine werf. Christof Olivier, Network Expert bij Orange, is onze gids.

Een mast van 14 ton op een vrachtwagen

We leren dat de mast – in gegalvaniseerd staal – die ze er hebben opgetrokken 14 ton weegt, een diameter heeft van 1,5 meter en 33 meter hoog is. Hij kwam in drie stukken met de vrachtwagen van Frankrijk en werd ter plaatse gemonteerd.
De duur van de werf was al even indrukwekkend. Met inbegrip van alle administratieve formaliteiten die Orange in orde moest brengen, duurden de werken 12 maanden. We dienden de aanvraag voor de bouwvergunning tegen het einde van 2017 in en kregen eind januari 2018 groen licht.
De huurovereenkomst voor het terrein werd enkele maanden later ondertekend. De onderdelen en apparatuur die we dan bestelden werden binnen de drie maanden geleverd.
De werkzaamheden ter plaatse werden gestart in oktober 2018 en de antenne werd op 12 december 2018 in gebruik genomen.
In amper een paar uur tijd werd de mast door een kraan opgebouwd en zonder enig probleem met een vijftiental bouten in elkaar geschoven. In enkele minuten zie ik het werk van vele maanden voor mijn ogen voltrokken worden.
Deze nieuwe mast garandeert een betere dekking zowel binnenshuis als buitenshuis, in een omtrek van ongeveer 1,2 km.

Bekijk het filmpje dat we in Waregem gemaakt hebben
op ons YouTube-kanaal

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.