Menu
Blog

Eigen Kweek is terug! 4 redenen waarom wij zeker weer kijken

Fun

West-Vlaamse aardappelboeren die stiekem cannabis kweken en Engels met een flinke bos haar op spreken? Dat bleek hét recept voor een succesvolle tv-reeks. Momenteel is het tweede seizoen van Eigen Kweek opnieuw op tv en wij weten héél goed waarom we opnieuw kijken.

16.01.2018 Céline Roman

1. Voor het Eigen Kweek-Engels

Dat spreekt voor zich. Het fantastische West-Vlengels was dé reden waarom de West-Vlaamse aardappelkwekers meteen onze harten veroverden in het eerste seizoen. Toen Frank hagelslag aanbood met de woorden “Joe wont shit of mouse?” of de dronken Julita op de vingers tikte met “Aajm angrie bekos jor schetecanard!”, konden we niet anders dan bezwijken. En oh jawel, ook in het tweede seizoen smul je van een hoop legendarische oneliners.

2. Het leven zoals het is: het platteland

Eigen Kweek portretteert het boerenleven niet mooier dan het is. De ene na de andere herkenbare situatie passeert de revue. Maar ook typische vooroordelen krijgen hun plaats in de reeks. Zo lachen de makers eens goed met de gedachte dat “een blanke Vlaamse man zijn Aziatische vrouw wel gekocht zal hebben”.

3. Het betere acteerwerk

De acteurs van Eigen Kweek zetten hun rolletjes op hilarische wijze neer. Dirk Van Dijck – Michel Drets van Het eiland – als pater familias, Sien Eggers als zijn ietwat naïeve vrouw of Wim Willaert als sympathieke zoon Frank: ze komen stuk voor stuk geloofwaardig over. Maar ook politieagente Maaike Cafmeyer zien we altijd graag op het scherm verschijnen. Je kunt je bijna niet inbeelden dat sommige acteurs in echte leven géén West-Vlaams spreken.

4. Als voorbereiding op het derde seizoen

Goed nieuws voor de fans, want dit voorjaar wordt ook het derde en laatste seizoen op ons losgelaten. En het belooft weer prachtige televisie te worden. De makers doen ons namelijk enkele nieuwe gezichten cadeau: niemand minder dan Peter Van Den Begin speelt een politiecommissaris die wordt overgeplaatst van Antwerpen naar het boerengat Wijtschate. Die clash van Antwerps en West-Vlaams levert zonder twijfel legendarische televisiemomenten op. Mathias Sercu kruipt dan weer in de huid van onderzoeksrechter Despriet. Die moet onderzoek doen naar de illegale praktijken van zijn eigen schoonfamilie (Intriges! Sensatie!). Ten slotte verschijnen ook Katelijne Verbeke – die we kennen van Loslopend Wild – en Tom Ternest ten tonele.   

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.