Menu
Blog

Een Wallet in je Windows Phone

Tech

OK, de iPhone heeft het Passbook, maar Windows Phone 8 hoeft niet onder te doen met zijn Wallet.

22.01.2013 Cédric Godart

Een portefeuille vol met klantenkaarten is niet ideaal. Het is ook niet praktisch. En bovendien zijn het er soms veel. Tot nu toe kon je op FidMe rekenen om je klantenkaarten te scannen. Maar de Wallet van Windows Phone 8 gaat een stapje verder.

Je hoeft geen applicatie te downloaden. Wallet zal beschikbaar zijn vanaf de eerste keer dat je je Windows Phone opstart. De app is totaal beveiligd met een pincode die je moet invoeren elke keer dat je een transactie wilt uitvoeren of de app opent.

Je beschikt over vier handige functies

1. Je kan al je betalingsmogelijkheden in deze app centraliseren om applicaties in de Windows Phone Store te kopen.

2. Je kan er al je klanten- en lidkaarten in opslaan. Partnerwinkels kunnen deze kaarten dan interactief maken, door bijvoorbeeld je puntensaldo te tonen.

3. Je kan er ook kortingsbonnen of tickets (inclusief vliegtickets) in opslaan. Wanneer je een vlucht of trein boekt, zullen je tickets gelijk aan je Wallet toegevoegd worden.

4. Met deze app kan je dankzij de NFC-technologie ook met je telefoon betalen (hoewel het nog niet in België beschikbaar is). In de toekomst zal je bijvoorbeeld een cinematicket kunnen kopen bij een automaat die met NFC uitgerust is.

    Wil je meer weten? Ga naar de website van Microsoft.

    Found this useful? Share with

    Cedric Godart
    30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.