Menu
Blog

Een uitgelezen kans op een unieke ervaring ...

Fun

Een paar dagen geleden vond de 47ste editie van de Boekenbeurs van Brussel plaats. Een goede reden om de mooiste boekhandels ter wereld op een rijtje te zetten. Overal op aarde proberen boekhandels elkaar de loef af te steken op het vlak van inventiviteit, om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. Er een favoriet uitpikken is niet evident, maar een top 5 hebben we wel.

21.03.2017 Céline Roman

Fangsuo Bookstore (in China)
Deze boekwinkel van 5.000 m² ligt onder een winkelcentrum, vlak bij Daci Temple. Het bouwwerk van de Taiwanese architect Chu Chih-Kang doet denken aan een grot waar de sfeer bijzonder ingetogen is en is geïnspireerd op het verhaal van de boeddhistische monnik Xuan Zhang die er studeerde voor hij op zijn spirituele reis door India vertrok. Er lijkt een mystieke sfeer te hangen, alsof wijsheid en kennis er samenkomen.

Livraria Lello & Irmao (in Portugal)
Deze boekwinkel, 'de mooiste ter wereld', werd in 1906 geopend door de broers José en Antonio Lello. Het paleis is volledig opgetrokken in art-decostijl. Wie de Harry Potter-saga gezien heeft, herkent vast de houten trap met gesculpteerde ornamenten en rode treden, het glas-in-loodplafond, en de rails waarop de boeken vroeger in karretjes werden rondgereden.

Bart’s Book (in Californië)
Als je op roadtrip door Californië plots de drang voelt om te lezen, houd dan even halt in deze boekhandel die in 1964 door Richard Bartinsdale werd opgericht. De grootste openluchtboekhandel ter wereld is bijna de klok rond open. Duizenden boeken, hangmatten en ligstoelen, een deugddoend zonnetje of een heldere sterrennacht: dit is het paradijs voor lezers.

Altaïr Libreria (in Spanje)
De grootste Europese handel in reisboeken ligt in het hartje van het district Eixample, vlak bij de Universiteit en de Plaza Catalunya. Tussen de lange stenen zuilen die de structuur recht houden: overvolle boekenkasten, comfortabele zitbanken, duizenden gidsen, avonturenverhalen en -romans uit alle landen van de wereld. Pak je rugzak in, het avontuur begint!

Library of Muyinga (in Burundi)
Deze atypische bibliotheek is onderdeel van een school voor dove kinderen. Ze werd ontworpen door het Brusselse architectenbureau BC Architects en werd op participatieve wijze gebouwd, door enkel lokale materialen te gebruiken. De constructie bevordert de luchtcirculatie en de doorstroming van licht, en binnenin werd een hangmat gemaakt van gevlochten en geknoopte touwen. Als boeken en architectuur de ogen openen ...

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.