Menu
Blog

Een ongelooflijke tip om altijd je telefoon te vinden

Tot uw dienst

Of je nu een iPhone of een Android hebt, wij leggen uit hoe je je verloren smartphone terugvindt. Deze tip is goud waard!

03.10.2017 Céline Roman

Ben je je smartphone kwijt of heeft iemand hem gestolen? In 2017 is er een vrij makkelijke manier om je apparaat terug te vinden. Dankzij onze tips kan je je toestel lokaliseren, doen bellen en zelfs, indien nodig, alle gegevens op je telefoon op afstand wissen.

Een iPhone lokaliseren

Surf op je computer naar www.icloud.com/find en kies 'Mijn iPhone lokaliseren' in het menu. Op die pagina verschijnt een kaart waarop je ziet waar je iPhone voor het laatst gespot werd. Je kan je telefoon dan doen bellen, vergrendelen, de gegevens op je telefoon verwijderen en zelfs een berichtje sturen naar je scherm. Opgelet! Je moet wel eerst je iCloud geconfigureerd hebben.

Een Android lokaliseren

Heb je een Huawei, Sony, Samsung, HTC of Wiko? Dan werk je wellicht met Android. Bij verlies (of diefstal) van je smartphone volstaat het om op je computer of tablet te surfen naar www.android.com/find. Daar meld je je aan met je logingegevens van Google om de locatie van je apparaat te kennen of te weten waar je toestel voor het laatst gezien is. Je kan je telefoon ook doen bellen, vergrendelen en de content op afstand wissen, zelfs als je het toestel niet meer bij je hebt.

Om dit te doen werken, moet je bij de configuratie van je apparaat de optie 'Mijn apparaat zoeken' inschakelen. In onze Orange Shops is er altijd wel iemand die je daarbij wil helpen.

Heb je nog andere vragen? Lees de FAQ op onze website

▶️ Lees ook: De nieuwe iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone Pro Max: welke kiezen?

▶️ Nieuwe Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra: welk model kiezen?

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.