Menu
Blog

Een kindvriendelijke tablet voor op reis

Fun

Om de kinderen onderweg wat afleiding te geven, heb je misschien beslist om hen je tablet te lenen. Apps en games downloaden, dat kan het kleinste kind. Maar je kinderen de toegang ontzeggen tot je e-mails, je foto's of je applicaties voor het werk, dat is een heel ander paar mouwen. Samen nemen we de teugels weer in handen!

04.07.2017 Céline Roman

Het beperkt profiel op Android
Stel je voor: een profiel met beperkte toegang tot bepaalde applicaties en functies, hoe handig zou dat zijn? Heel handig! Het kan bovendien heel snel en vrij eenvoudig, als je een Android-tablet hebt. We raden je aan een 'Beperkt profiel' aan te maken voor je kind. Onder Instellingen ga je naar 'Gebruikers', tik je op het icoontje + en kies je 'Beperkt profiel'. Daarna kies je tot welke apps het profiel wel of geen toegang mag hebben.

De account voor kinderen op Windows 10
Op een Windows-tablet met touchscreen kan je een account voor kinderen aanmaken om het gebruik van je tablet door je kind in goede banen te leiden. Om zo'n account aan te maken en te beheren, ga je naar de instellingen van het besturingssysteem en tik je op 'Accounts'. Tik daarna op 'Familie en andere gebruikers' en voeg eerst een familielid en dan een kind toe. Dankzij de Microsoft-account kan je de toepasselijke leeftijdsbeperkingen en tijdslimieten configureren, en je kan instellen dat je kinderen geen toegang krijgen tot applicaties, games of websites die niet geschikt zijn voor hen. De regels worden toegepast op elk Windows 10-apparaat waarop je kinderen zich aanmelden. Kwestie van op veilig te spelen!

Beperkingen op iPad
Op iPad is er helaas nog geen functie om een profiel voor kinderen aan te maken. Maar dat kan eenvoudig opgelost worden door een beperking in te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld je kinderen de toegang tot het internet of tot bepaalde websites ontzeggen. Of je kan instellen dat ze geen nieuwe applicaties kunnen downloaden en installeren. Bovendien is het aangeraden om in-app aankopen te blokkeren om onaangename verrassingen te voorkomen als ze levels willen bestellen zonder jouw medeweten. Beperkingen vind je in het menu Instellingen onder Algemeen. Daar kan je een wachtwoord instellen.

 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.