Menu
Blog

Een iPhone 5 of iPad Mini op accessoires aansluiten

Tot uw dienst

De toestellen die deze herfst door Apple gelanceerd werden beschikken over een nieuwe connector. Vraagje: moet je nieuwe accessoires kopen... of toch niet?

12.12.2012 Simon VAN CAUTEREN

De iPhone 5, de iPad 4, de iPad Mini en de nieuwste iPod zijn allemaal met de nieuwe Lightning-connector van Apple uitgerust. Deze is veel kleiner dan zijn voorganger, de 30-pin-connector. Ze zijn dus eindelijk met de overgang begonnen, maar het zal nog lang duren voordat iedereen over de nieuwe technologie beschikt.
Maar nu moet je een adapter kopen (die Apple tegen 29 euro verkoopt) om deze toestellen op accessoires aan te sluiten, zoals docking stations, luidsprekers, fitnessapparatuur en autoradio's.

En anders een nieuw dock kopen?

Makers beginnen echter nieuwe docks op de markt te brengen die compatibel zijn met deze nieuwe toestellen, zonder dat je een adapter hoeft te gebruiken. Dat is het geval van JBL die eind november de JBL OnBeat Micro (een superlichte luidspreker tegen 99 euro) en de JBL Venue LT (de grote versie tegen 229 euro) zal lanceren. Heb je een oude iPhone, een Android-smartphone, een BlackBerry of een Windows Phone? Je kan ze via de jack of Bluetooth aansluiten.

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.