Menu
Blog

Een gloednieuw sportseizoen: klaar… start!

Fun

We hebben luidkeels onze Rode Duivels aangemoedigd tijdens het EK, de Tour de France is helemaal uitgereden en nu zijn ook de Olympische Spelen achter de rug. Hoog tijd dus om uit te kijken naar een kakelvers sportseizoen! En als we een blik werpen op de kalender, dan ziet het er alvast erg veelbelovend uit…

29.08.2016 Kelly Last name

Europees voetbal van de bovenste plank

In augustus wordt de aftrap gegeven van de grote Europese voetbalcompetities zoals de Spaanse Primera Division. Voetballiefhebbers noteren best 4 december 2016 en 22 april 2017 met stip in hun agenda. Dan vindt namelijk El Clásico plaats, de razend spannende wedstrijd tussen topclubs FC Barcelona en Real Madrid. Deze geldt als de grootste voetbalklassieker van Spanje. Het is ook uitkijken naar de glansrijke prestaties van onze landgenoot Yannick Ferreira-Carrasco bij Atlético Madrid. In de Franse Ligue 1, die inmiddels ook van start is gegaan en onverminderd doorloopt tot eind april, houden we vooral verdediger Guillaume Gillet in de gaten bij FC Nantes en Thomas Meunier bij Paris Saint-Germain.

Eind deze maand start de Serie A voetbalcompetitie in Italië. Op de eerste speeldag (27 augustus) staan al enkele kleppers van formaat op het programma met Lazio-Juventus en Napoli-Milaan. De vurige Italiaanse supporters zullen zich van bij de aftrap van het seizoen al volledig kunnen smijten in de plaatselijke voetbalarena’s! Hopelijk kunnen onze Rode Duivels Dries Mertens (Napoli) en Radja Nainggolan (AS Roma) schitteren zoals vorig jaar. We zijn uiteraard ook benieuwd of Thomas Vermaelen even veel potten zal breken bij zijn nieuwe club AS Roma als bij FC Barcelona.

Iedereen kent de Engelse Premier League maar ook in The Championship, de hoogste divisie van de Football League en de op één na hoogste divisie in het Engelse voetbal, vallen heel wat interessante matchen te volgen van clubs met klinkende namen als Aston Villa, Leeds United, Rotherham United en Nottingham Forest. Ken je trouwens de FA Cup al? Dit is het belangrijkste Engelse voetbalbekertornooi én het oudste voetbaltornooi ter wereld. In 1871 introduceerde Charles W. Alcock een tornooi waaraan alle clubs konden deelnemen en waar gespeeld wordt volgens een knock-outsysteem. De finale van deze prestigieuze wedstrijd vindt plaats op 7 januari 2017 en wordt gespeeld op Wembley. Zeker de moeite waard om te volgen!

Amerikaans basketbal en voetbal op het scherp van de snede

Eind oktober start in Amerika de bekende NBA basketbalcompetitie. Oklahoma City Thunder neemt het in oktober tweemaal op tegen een Europese ploeg: op 3 oktober tegen Spaans landskampioen Real Madrid en op 5 oktober dribbelen ze een duel uit tegen FC Barcelona Lassa. Dat zijn al meteen 2 data om naar uit te kijken, net als de glorieuze All-Star Game in februari, de play-offs in april en uiteraard de finales in juni.

Aan de overkant van de oceaan houden we ook de NFL American football competitie met argusogen in de gaten, met als hoogtepunt uiteraard de Superbowl op 5 februari 2017. Een sportevenement dat zoveel meer is dan sport alleen!

Voor elke sportliefhebber wat wils

Voetbal is enorm populair maar laat ons vooral niet vergeten dat er nog veel andere interessante sporten zijn. Wat dacht je van handbal met de EHF Champions League en de Handball Bundesliga? Ook het Wereldkampioenschap Darts is een jaarlijks terugkerend evenement dat ongetwijfeld weer heel wat mensen zal weten te boeien van 16 december tot 2 januari. Vind je darts een beetje saai, dan kan je nog altijd tennis (Kremlin Cup, ATP Delray Beach,…) of wielrennen (Ronde van Groot-Brittannië, Giro del Trentino,…) volgen.

Welke sport je ook verkiest, het goede nieuws is dat je vanaf nu geen enkele wedstrijd meer hoeft te missen dankzij voetbalkanaal Eleven en internationale sportzender Eleven Sports. Bestaande Orange klanten met internet en TV én nieuwe klanten die voor 31 december 2016 intekenen, kunnen bovendien gratis genieten van dit leuke aanbod! Hadden we je al gezegd dat het een plezant sportseizoen wordt?

Ontdek Eleven Sports

Tags

Found this useful? Share with

Kelly Last name
Geeky lady die zo verslaafd is aan sociale media dat haar gsm zelfs meegaat in bad. Trotse eigenaar van zwart mopsje Lola en huiskatten Pitou & Marlies.