Menu
Blog

Een Engels onderonsje in de finale van de Champions League 2019

Fun

Het ondenkbare is gebeurd: Liverpool maakte een van de strafste comebacks aller tijden en speelt op 1 juni de finale van de Champions League tegen Tottenham. Een volledig Engelse wedstrijd dus, waarin we ongetwijfeld getrakteerd zullen worden op een straf staaltje voetbal. Het Estadio Metropolitano in Madrid wordt dus vast en zeker het decor van een spectaculaire match.

27.05.2019 Céline Roman

Hoe zagen de halve finales van de Champions League eruit?

Liverpool was op zijn zachts gezegd euforisch na de halve finale tegen Barcelona en daar hadden de spelers en supporters alle reden toe. Tijdens de ongezien spannende match moest Barcelona onverwacht het onderspit delven. Divock Origi en Georginio Wijnaldum waren dé helden van de wedstrijd en lieten Barcelona afdruipen na een 4-0 nederlaag. Ook Alisson, de nummer één van Liverpool, keepte een ontzettend straffe match en is mee verantwoordelijk voor de onvoorstelbare verrijzenis van The Reds.
Daarna was het de beurt aan Tottenham en ook zij verrasten met een onvoorziene zege. Even leek het alsof Ajax met de overwinning aan de haal ging, maar uiteindelijk zorgden de Engelsen in de 95ste minuut toch nog voor het beslissende doelpunt. De Ajacieden keerden afgemat naar huis en Amsterdam droogde zijn tranen.

Belgen boven in de finale

Liverpool gaat als favoriet de finale van de Champions League 2019 in, maar tijdens deze editie lijkt niets nog zeker. Al staat een ding wél vast: 1 juni wordt een Engelse match, maar de Belgen zullen mee de uitslag bepalen. Naast Origi die aantreedt voor Liverpool en Mignolet die de wedstrijd op de bank zal volgen, zullen we ook Alderweireld aan het werk zien voor Tottenham. Of Vertonghen op tijd in vorm zal zijn, is nog even afwachten. Wij duimen alvast voor onze landgenoten!

Volg de razend spannende finale van de Champions League live op Q2, gratis inbegrepen in ons Love-aanbod.

Ontdek Love

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.