Menu
Blog

Een bibliotheek in mijn broekzak!

Fun

Kim, van de Webcare Team, testte voor jullie de leukste leesapps.
Je vindt hier haar favorieten.

12.05.2017 Céline Roman

Ik lees veel, ontzettend veel! Toen het boek digitaal ging, heb ik deze nieuwe manier van lezen onmiddellijk uitgeprobeerd. Ondertussen is het aanbod aan leesapps ontzettend uitgebreid. En ik heb ook al enkele favorieten die sowieso op mijn tablet of smartphone te vinden zijn.

E-books zijn zo’n mooie aanvulling en handig in gebruik. Van zodra ik een boek uit heb, kan ik heel gemakkelijk via Google Play een nieuw boek toevoegen, waar ik ook ben. De uitgebreide collecties, zorgen ervoor dat er altijd wel een boek is dat ik met plezier lees. Google heeft ook Play Books, een app waarmee je je e-books kan lezen. Je doet de aankoop en je vindt je volgende must read onmiddellijk in je bibliotheek.

Aldiko (iOS en Android) FR et NL
Mijn absoluut favoriete app. Een gratis leesapp waarmee je gemakkelijk een mooi overzicht hebt van alle boeken in je bibliotheek. Je kan éénvoudig de lettergrootte, de lichtsterkte, de kleur,… instellen. Ik kan ook netjes alle boeken importeren, die ik kocht via Google Play of Amazon.

Goodreads (iOS en Android) FR et EN
Daarnaast gebruik ik Goodreads om lijstjes bij te houden van alle boeken die ik al las en de nieuwe die ik wil lezen. Deze app is ook een goede bron voor alle nieuwe releases van auteurs.

Episode (iOS en Android) EN
Een app waar je zelf een rol speelt in een beeldverhaal en afhankelijk van de keuzes die je maakt krijgt het verhaal een verschillende wending

Er zijn e-reader apps voor alle smaken. De meest populaire zijn IBooks (iOS) en Kindle (Amazon).
Maar er zijn ook andere soorten :
- apps voor audioboeken (Audible)
- apps waar je kan reageren op verhalen en waar je je eigen verhaal kan publiceren (Sweek)

Natuurlijk wordt ook ik helemaal nostalgisch van de geur van nieuwe en oude boeken en het omslaan van papieren bladzijden.
Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden met e-books, van interactieve boeken tot grootletterboeken.

Ik ben alvast fan en jij ?

Ontdek het comfort van digitaal lezen met Orange Thank You

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.