Menu
Blog

Een bericht... dat je (nog) niet kan lezen!

Fun

In deze hectische tijden waarin alles altijd snel en onmiddellijk moet gebeuren, laat de app Jack je wachten voor je een bericht opent. De afzender kiest het moment… Kan jij het zolang uithouden?

11.12.2015 Andy Van Schil

Wanneer je gsm je laat weten dat je een nieuw bericht hebt, kan je het onmiddellijk lezen. Maar wanneer je voortaan leest dat je een Jack hebt, moet je geduld hebben. Zoals Andy Warhol al wist: "The idea of waiting for something makes it more exciting" (als je moet wachten op iets, wordt dat waarop je wacht nog aantrekkelijker).

Achter dit geniale idee zit een team van Belgische ontwikkelaars rond ondernemer Jack Abrams (vandaar de naam van de app natuurlijk), die vroeger al zijn sporen verdiende bij Le Pain Quotidien en FinB. 

Het principe? Je kiest een woord, een beeld, een audiobericht of een videoclip. Dat verstuur je naar een persoon naar keuze. Als die persoon niet over de app beschikt, ontvangt hij een sms en kan hij de app gratis downloaden (iPhone en Android). De afzender bepaalt de dag en het uur dat de bestemmeling de boodschap kan openen: over een uur, een dag, een jaar. Het bericht zit dus al in zijn mailbox, maar hij kan het nog niet openen (geen sprake van zelfs!). In plaats daarvan zie je een voortgangsbalk die aftelt. Lieve woordjes, een herinnering, een huwelijksaanzoek… alles is mogelijk, op voorwaarde dat je er de tijd voor neemt.

"You have a Jack" wacht vol ongeduld op jou in de App Store van Apple en op Google Play. Momenteel is de app nog niet beschikbaar voor Windows-smartphones. Tot slot nog uitstekend nieuws: ter gelegenheid van de lancering is de app volledig gratis.

Tags

Found this useful? Share with

Andy Van Schil