Menu
Blog

Een app sluiten in Android 4

Tech

Tegenwoordig zijn de meeste smartphones en tablets naar Android 4 overgestapt. In het nieuwe systeem is het voortaan gemakkelijker een app te sluiten. Maar hoe?

27.03.2013 Cédric Godart

Tot de release van Android 4.0 zijn veel gebruikers op zoek geweest naar een oplossing om een applicatie volledig te sluiten, wat je altijd op je computer doet. Je moest toen de app task killer (letterlijk "de takendoder") downloaden om al je apps in één keer of op bepaalde momenten te sluiten. Met Android 4.0, dat nu op de meeste telefoons en tablets op de Belgische markt draait, is het eenvoudiger geworden. En het werkt ook met Android 4.1 en 4.2.

Onderaan je scherm horen er drie virtuele knoppen te zijn. De eerste is de back-knop. De tweede is de homeknop. De derde geeft toegang tot de applicaties die op je toestel open zijn. Als je nog nooit op dat knopje gedrukt hebt, zal je er een heleboel actieve applicaties terugvinden. Dat kan een zware tol op je batterij eisen. Om een app af te sluiten hoef je gewoon met een schuifbeweging de app naar links of rechts (in functie van het model) te vegen. Als de app verdwijnt, is het je gelukt.

Gemakkelijk, niet?

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.