Menu

Een app die je helpt je lessen te herhalen (op muziek)

De blokperiode komt eraan! Wat als blokken even eenvoudig was als een liedje beluisteren? Dan zal je smelten voor deze geniale app.

19.04.2018
Door Céline R

In een ver verleden leerden je grootouders Latijn op het liedje 'Rosa' van Jacques Brel. Toegegeven, het idee op zich is niet slecht maar niemand luistert nog naar dat soort ouderwetse muziek (op een enkele uitzondering na). De app Studytracks werd ontwikkeld in Engeland en bouwt voort op hetzelfde principe: herhalen op muziek.

Waarvoor dient het?

Wanneer je een liedje beluistert, kan je je de tekst nog erg lang herinneren. Dat was het uitgangspunt voor de app Studytracks. Muziek gebruiken om de leerstof in je hersenen op te slaan, bij wijze van spreken natuurlijk. En dat het werkt, bewijzen de resultaten.

Zijn dat geen praatjes?

Nee, de liedjes werden geschreven door leraars, die gewoon tekst op muziek zetten. Geen oude rockmuziek, maar coole rap. Wees gerust, niemand zal je voor een saaie kluns verslijten.

Dan hoeven we niet meer naar de les?

Leuk geprobeerd! Toch wel, want de app is maar een aanvulling die je helpt om snel meer informatie op te nemen. Ben je aan het fietsen of aan het skaten, of lig je gewoon languit op bed? Start de app en het leren kan beginnen! Je hebt toegang tot zo'n 150 nummers, gebaseerd op officiële leerprogramma's.

En wat moet dat kosten?

De basisversie is gratis. Om toegang te krijgen tot alle nummers heb je een abo nodig van 4,99 euro. Dat is wel goedkoper dan avondlessen met een privéleraar... en ook een pak leuker, dat heb je waarschijnlijk al door.

De app staat in onze selectie van apps om je lessen te herhalen. Test 'm snel op je iPhone of Android-smartphone.