Menu
Blog

In een andere wereld

Fun

Je kan hem al enkele weken kopen en in veel huizen lag hij al onder de kerstboom ... We hebben het natuurlijk over onze virtualrealitybril, de VR1.
Lisa van het webcareteam wilde de headset voor ons testen. Zij geeft ons haar mening als 'meisje'.
En zoals alle meisjes heeft ook zij een uitgesproken mening. Daar gaan we dan ...

 

18.01.2017 Lisa Postiglione

Donderdag – ik ben nog maar net aangekomen op het werk – vraagt men mij om de nieuwe virtualrealitybril te proberen. Daar moet ik geen twee keer over nadenken. Een nieuw speeltje, technologisch hoogstaand, in de mode en behoorlijk intrigerend. Ik grijp deze kans met beide handen en antwoord: 'Waarom niet?'.

Die avond zal ik de bril dus testen en breng ik een virtueel bezoekje aan een actueel evenement. Je mag twee keer raden welk ... Juist! Het Autosalon.
Dat komt goed uit. Enkele jaren terug werkte ik er nog en mijn eerste auto was een Fiat (ja ja, ik hoor je al denken, hoe cliché: een rode Fiat 500 met een blondje achter het stuur). Misschien hebben ze me wel gekozen om die reden: 'een meisje, een écht meisje' :-)

Maar goed. Ik rijd terug naar huis, met de bril. Ik doe de verpakking open en tref een gebruikshandleiding aan waarop staat dat ik eerst de app Orange 360° moet downloaden. Tot daar geen problemen. De uitleg is duidelijk, overzichtelijk en helder. Geweldig!

Ik download de app, plaats mijn smartphone in de headset en zet me schrap om een compleet nieuwe wereld in te duiken.
Het ontwerp zit best goed: een elastiek voor mijn hoofd, instinctieve wieltjes om de afstand tussen de smartphone en mijn ogen te regelen en een vrije volumeknop onder de bril. Het is belangrijk om mee te geven dat het geluid dat uit de koptelefoon komt je helemaal onderdompelt in deze nieuwe wereld.
Geroezemoes op de achtergrond, sfeergeluiden, ronkende motoren, ... Het is alsof je er echt bent!

Je vindt gemakkelijk je weg tussen de verschillende VR-apps, gewoon door je hoofd te buigen en op een punt te focussen. Ik had nooit gedacht dat het zo eenvoudig zou zijn om te selecteren wat ik wil. Een kleine beweging met de kin en hop, ik zit achter het stuur van een raceauto, klaar om mijn rivaal aan mijn rechterkant in het stof te doen bijten. Met zijn voet op het gaspedaal daagt hij mij uit (toegegeven, het gebrul van de motor is indrukwekkend).

Goed, de afloop kan je wellicht al raden: zoals elk zichzelf respecterend meisje moest ik het onderspit delven in deze cyberrace. Maar ik heb wel goed gelachen!
Daarna wilde ik natuurlijk nog enkele apps uitproberen, want ik moet bekennen dat auto's me minder zeggen dan bijvoorbeeld shoppen ... Ik probeerde een app uit waarmee je IJsland in 360° ontdekt en een andere, compleet belachelijke app waarin je een baby-eenhoorn in 3D moet grootbrengen.

Mijn conclusie? De virtualrealitybril is niet iets voor jongens alleen. Ook meisjes zullen er dol op zijn. Meisjes die al spelenderwijs ideeën willen uitwisselen, nieuwe horizonten willen verkennen of spannende uitdagingen willen aangaan.

Interesse in deze bril of andere geconnecteerde objecten? Dan moet je hier zijn

Found this useful? Share with

Lisa Postiglione
Book/Stories lover and instagram addict, I’m never against a good chat (or meal or trip or dream to catch) with my friends and family.