Menu
Blog

Earth Hour: tips om minder te verbruiken

Tot uw dienst

We hebben maar één aarde en als we er niet een beetje beter zorg voor dragen, zullen de generaties na ons dat duur betalen... Da's niets nieuws onder de zon.  We willen zeker niet de moraalridder uithangen maar het kan nooit kwaad een paar tips te geven om ons verbruik zo laag mogelijk te houden.

27.03.2017 Céline Roman

Zaterdag laatst was Earth Hour. Om niet in slechte gewoontes te vervallen, hebben we enkele tips voor je:

Je gsm opladen

Laat je gsm niet 's nachts opladen. Zo verbruik je onnodig meer en het is bovendien niet erg goed voor je batterij. Het heeft ook geen nut om je gsm de hele dag op het werk te laten opladen uit vrees dat ... Zolang je meer dan 40 % batterij hebt, gaat alles goed ;-)

Energiezuiniger wonen

Verschillende elektriciteitsleveranciers bieden apps aan waarmee je het energieverbruik in je woning kan beheren en bijvoorbeeld de verwarming op afstand kan aanzetten net voor je thuiskomt of de lichten kan uitdoen omdat je dat die ochtend vergeten bent.

EcoGator

Scan een huishoudtoestel om de energieprestaties ervan te kennen (groen licht is goed, rood licht is niet goed) en het energiezuinigste toestel te kiezen. Het onderdeel 'Topten Producten' is een lijst van de beste huishoudtoestellen, lampen en televisies op de markt.
Test je kennis aan de hand van een kleine quiz. Minpuntje: de onderdelen Nieuws en Tips bevatten gruwelijk weinig inhoud.
Link naar de app EcoGator

Bij Orange

Onze gebouwen, ons netwerk en onze verkooppunten zijn CO2-neutraal. Concreet: telkens als onze klanten gebruikmaken van onze diensten zijn ze zeker dat ze daarmee geen CO2 uitstoten.
Onze verlichting werkt met bewegingsmelders; op onze parking staan laadpalen voor de elektrische bedrijfswagens die we onze werknemers aanbieden; we bieden onze werknemers de mogelijkheid om thuis te werken enz.

Wat zijn jouw tips om minder te verbruiken?

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.