Menu
Blog

Druk je festivalfoto's af ... op het terrein zelf

Tech

De zakprinter was eerst grof wild onder koeriers en handelaars, maar nu wil ook de gewone consument er steeds vaker een. Een geniale oplossing om je foto's op een zomerfestival af te drukken, zonder eerst huiswaarts te keren.

30.05.2017 Céline Roman

Wat is een draagbare printer?
Heel eenvoudig, een compacte printer die je overal mee naartoe kan nemen. Sommige werken op batterijen, anderen hebben een stekker en nog anderen zijn zelfs met een accu uitgerust. Maak via wifi of bluetooth verbinding met je smartphone om je documenten of foto's op het moment zelf af te drukken.

PM-210, de miniprinter van Kodak
Deze printer drukt de foto's die op je iPhone of Android staan af in kleur en in hoge kwaliteit. De afdrukken zijn beter bestand tegen plakkerige vingers en waterspatten. Er is maar één minpuntje: het duurt ongeveer één minuut om een foto af te drukken. De prijs? Ongeveer 120 euro.

Sprocket van HP
Deze draagbare printer is niet groter dan je smartphone. Je print er momentenopnames mee van 5 cm op 7,6 – om het even waar en wanneer. HP ontwikkelde ook een applicatie voor iPhone en Android om je foto's te bewerken alvorens ze af te drukken. Voor 140 euro krijg je er zelfs een accu bij, voor als je de printer niet op het elektriciteitsnet kan aansluiten (bijvoorbeeld op de camping of op een festival).

Polaroid ZIP Mobile Printer
Je hebt geen Polaroid nodig om deze printer te gebruiken. Hij is draagbaar en heeft een lange gebruiksduur. Je kan er foto's in kleur mee afdrukken op immens veel apparaten, waaronder je smartphone. Inktpatronen en -banden heb je niet nodig. Je foto's worden afgedrukt op ZINK-fotopapier. Technisch gesproken reageren de moleculen in de papierlagen op de warmte van de printer, en die reactie doet de kleuren verschijnen. Het resultaat is iets minder dan een klassieke fotoprinter, maar je hoeft niet te herladen!

De Polaroid ZIP Mobile Printer is uitgerust met een accu. Een herlaadbeurt van anderhalf uur volstaat om tot 25 foto's af te drukken. Via de micro-usb-kabel kan je hem ook met je computer opladen. De prijs? 140 euro.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.