Menu

Drie smartphonetrends op het MWC 2019 die dit jaar extra zullen kleuren

2019 wordt het jaar van de vouwbare smartphones, maar er is meer. Tijdens ons bezoekje aan het Mobile World Congress in Barcelona konden we niet om de grootste smartphonetrends voor 2019 heen: betaalbare smartphones, minder iPhone-klonen en een bioscoopscherm.

27.03.2019
Door Cédric

Eindelijk, een scherm dat je kan dichtvouwen

De S10 werd in San Francisco voorgesteld, en dus ging alle aandacht op het MWC naar de Galaxy Fold. Dit apparaat, dat het midden houdt tussen een smartphone en een tablet, zal door zijn prijskaartje wellicht nog een poos een droom blijven, maar wat voor een droom! Twee schermen (één vouwbaar), drie camera's en een compleet nieuw design; daarvoor tel je deze zomer toch al snel 2.000 euro neer. Dezelfde prijscategorie en flexibiliteit vinden we bij Huawei met de Mate X, een soort hybride smartphone die je als een boek openslaat. Wanneer hij niet is dichtgevouwen, is hij even groot als een iPad Mini. Hele straffe kost!

Sony plaatst een bioscoopscherm in de palm van je hand

Met de nieuwe beeldverhouding van 21:9 – dezelfde indeling als een bioscoopscherm – geniet je op een veel minder gedwongen manier van je video's. De Xperia 10 werd in Barcelona aangekondigd en diezelfde week nog gelanceerd. Hij kost 299,99 euro, maar zijn technische specificaties liegen er niet om: twee camera's, een supersterk Gorilla Glass 5-scherm en hoogwaardige geluidsverwerking. Een andere ster, de Sony Xperia X1, wordt deze zomer op je losgelaten. Het nieuwe paradepaardje van Sony zal een OLED 4K HDR-scherm hebben van 6,5" met een beeldverhouding van 21:9. Hij zal over drie fantastische camera's beschikken – althans, dat belooft Sony – maar de prijs is er ook naar. Je mag al snel op 1.000 euro rekenen.

De grote comeback van Nokia

In 2016 blies Nokia de samenwerking met Windows op, ten voordele van Android. Dat heeft de Finse fabrikant geen windeieren gelegd, want Nokia is intussen goed op weg om de op twee na grootste speler op de wereldmarkt te worden. In Barcelona werd de PureView 9 voorgesteld, een smartphone met vijf camera's. Voor die primeur werkte Nokia samen met Light en Zeiss. Het lage prijskaartje (zo'n 500 euro bij de lancering in april) staat in schril contrast met de verbluffende fotokwaliteit en de hoogwaardige technologieën waarmee de smartphone is uitgerust. En dat voor minder dan 1.000 euro! Bovendien kondigde Nokia een aantal nieuwe modellen aan: de Nokia 1 Plus, Nokia 4.2 en Nokia 3.2. Het goedkoopste model (1 Plus) zal minder dan 100 euro kosten. Een koopje!

Ontdek onze videos van de Mobile World Congress