5 van de beste sportdocumentaires op Netflix

Zweer je ieder jaar met nieuwjaar dat je dit jaar gaat beginnen sporten? Maar komt er van je goede voornemens nooit veel in huis? Wij helpen je een handje! Laat je alvast inspireren door deze indrukwekkende sportdocumentaires op Netflix. Zo kun je er meteen invliegen! In de fitness, hé.

09.01.2020
Door Simon V

1. The Dawn Wall

In het midden van het Yosemite National Park, staat El Capitan, een 900 meter hoge granieten bergwand, waarvan de gladste kant, 'The Dawn Wall', onmogelijk te beklimmen zou zijn. Tommy Caldwell zag geen onbeklimbaar terrein, maar een puzzel van bijna een kilometer hoog. In The Dawn Wall volgen we hem en Kevin Jorgeson in hun historische beklimming naar de top.

IMDB-score: 8,1

▶️ Nu bekijken

2. Senna

Senna, de beste Formule 1-docu allertijden, móet je gezien hebben! Zelfs wanneer je niet van snelle wagens houdt, zal het verhaal van de Braziliaanse coureur Ayrton Senna da Silva je verbazen. Deze topsporter kwam 25 jaar geleden op tragische wijze om het leven tijdens de San Marino Grand Prix. Zou je van kippenvel ook calorieën verbranden?

IMDB-score: 8,5

▶️ Nu bekijken

3. Icarus

Icarus gaat over wat je vooral níet moet doen wanneer je gaat sporten: doping gebruiken. Documentairemaker Bryan Fogel probeert om controles te omzeilen tijdens een wielerwedstrijd. Zo ontdekt hij dat de hele Russische ploeg tijdens de spelen van Sotsji serieus foefelde. Een straffe docu die soms meer weg heeft van een thriller!

IMDB-score: 7,9

▶️ Nu bekijken

4. Stop At Nothing: The Lance Armstrong Story

Stop At Nothing focust op een andere dopingzondaar: Lance Armstrong. Zijn veelbesproken levensverhaal ken je waarschijnlijk al. Uit deze documentaire blijkt pas echt dat hij niet alleen een goede fietser was, maar vooral een meesterleugenaar. Oef, niet eerlijk over je gewicht zijn, is nog niet zó erg!

IMDB-score: 7,5

▶️ Nu bekijken

5. Losers

De originele reeks ‘Losers’ leert je omgaan met nederlagen. Terwijl andere sportdocu’s focussen op gouden medaillewinnaars, komen hier de verliezers aan het woord. Een voor een vertellen ze hoe ze hun tekortkomingen uiteindelijk ombogen naar een sterkte. Er is dus nog hoop voor ons in januari!

IMDB-score: 7,7

▶️ Nu bekijken

Onbeperkt Netflixen

Wil je ook genieten van deze spectaculaire documentaires op Netflix? Dat kan! Met Love Duo profiteer je van onbeperkt vast internet en mobiele telefonie. En met een Chromecast stream je alles vlotjes naar je tv. Zo hou je genoeg tijd over om je mentaal voor te bereiden op het sporten.

Yes, vertel mij alles over onbeperkt internet met Love Duo Ik wil meer weten over Google Chromecast!