Menu
Blog

Djump, carpoolen in Brussel via een app

Tot uw dienst

Naast de trams, bussen, metro’s en taxi’s beschikt Brussel nu ook over een leuke carpoolingservice via smartphone: Djump.

04.06.2013 Simon VAN CAUTEREN

In 2011 wilden de ontwerpers van Djump aanvankelijk een tool creëren om mensen te linken die een lege stoel in de wagen hebben (carpooling) met anderen die ergens naartoe moeten maar geen auto hebben. Het platform Djengo, dat 2 jaar geleden werd opgericht, telt een dertigtal bekende klanten. Het initiatief moet vandaag verder gaan. Vandaar de komst van Djump.

Het principe?

Je start de app (de verbinding verloopt heel eenvoudig via je Facebook-profiel), je geeft de locatie in en zoekt een beschikbare bestuurder. Net zoals je op een taxi wacht. Daarna krijg je een bericht over de beschikbare bestuurder, zijn quotering en de tijd die hij nodig heeft om tot bij jou te geraken (met de app kun je zelfs zijn traject volgen).

Bang dat het systeem niet veilig is?

Bij de bestuurdersverzekering zit ook een Djump-verzekering om alle risico’s te dekken.

Hoeveel het kost?

Heb je je bestemming bereikt, dan beoordeel je de bestuurder en doe je gift op basis van de geleverde service.

Je woont in Brussel?

Dan moet je het zeker ‘s proberen! Om te starten, download je een app en schrijf je je in op een wachtlijst. Er komen telkens 250 plaatsen in één keer vrij. Eerst beschikbaar voor iPhone, binnenkort ook voor Android.

Tags

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.