Menu
Blog

’Divinity: Original Sin’ uitgeroepen tot beste videogame op de Belgian Game Awards 2019

Fun

De Belgische game-industrie boomt als nooit tevoren! Voor het eerst werden dit jaar de Belgian Game Awards uitgereikt tijdens een spetterende show op de gamingbeurs 1UP in Kortrijk. In de loop van de avond werden de strafste spelletjes van eigen bodem bekroond en zagen we bekende gezichten als Veronique De Cock, Alexander De Croo en zelfs wereldberoemde Esports-commentator Eefje ‘Sjokz’ Depoortere. De fantasy game ‘Divinity: Original Sin’ ging aan de haal met de hoofdprijs, de award voor beste videogame van het jaar.

19.02.2019 Céline Roman

Zeven categorieën op de Belgian Game Awards 2019

De vakjury, waarin onder meer comedian en gamefanaat William Boeva zetelde, kreeg de moeilijke taak om 46 games in zeven uiteenlopende categorieën te beoordelen.
Trivia Switch’ van het Oost-Vlaamse bedrijf Triangle Factory kreeg de prijs voor beste mobiele game. Dit spel werd ontwikkeld in samenwerking met de VRT en geeft spelers het gevoel dat ze deelnemen aan een echte tv-quiz.
In de categorie beste AR/VR/MR-game viel ‘Space Pirat Trainer’, een spel waarin je wordt opgeleid tot een echte ruimtepiraat, in de prijzen. Een droom van vele gamers zo blijkt: ’Space Pirat Trainer’ is wereldwijd een van de meest populaire virtual reality games. De laatste award van de avond ging naar de meest beloftevolle videogame die nog in ontwikkeling is.
Het spel ‘Flotsam’ wist de jury te overtuigen met een indrukwekkende demo. Spelers van deze game moeten een drijvende stad leiden én uitbreiden met ronddrijvend afval.

‘Divinity: Original Sin’ is grote winnaar

Dat ‘Divinity: Original Sin’ is uitgeroepen tot de grote winnaar van de Belgian Game Awards, was eigenlijk geen verrassing. De fantasy role-playing game van het Gentse bedrijf Larian Studios is de lieveling van internationale recensenten en kreeg al meermaals de maximumscore van bekende spelers. Het spel werd op twee maanden tijd wereldwijd meer dan een miljoen keer gedownload en wordt door sommige critici het beste rollenspel ooit genoemd.

Waarom zijn je kinderen zo verslingerd aan Fortnite

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.