Menu
Blog

Dit staat de wielrenners te wachten in de Giro d’Italia 2019

Fun

Het zijn hoogdagen voor wielerfans. Met kleppers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix nog vers in het geheugen is het alweer uitkijken naar de volgende klassieker: de Giro d’Italia. Wij namen het loodzware schema dat de renners staat te wachten al even onder de loep.

08.05.2019 Céline Roman

Op het programma staan zoals ieder jaar 21 etappes in 23 dagen, dwars door het idyllische Italiaanse landschap. De 102e editie van La Corsa Rosa, die op 11 mei begint, gaat al meteen van start met een individuele tijdsrit en eindigt op 2 juni met opnieuw een bloedstollende race.

Een uitdagend rittenschema in de Giro d’Italia

Als alles goed gaat, zullen er zondag 22 ploegen van acht renners aan de start in Bologna verschijnen. De Grande Partezana van de ronde is al meteen een snelheidstest van 8,2 kilometer. Daarna gaat de wedstrijd richting Toscane, waar alles in het teken zal staan van de 500ste sterfdag van Leonardo Da Vinci. De klimmers zullen nog tot de tweede en derde week op hun honger blijven zitten. Pas dan worden kuitenbijters getrakteerd op een stevige klimpartij tot 2000 meter hoogte. De pittige slotweek vindt dit jaar plaats in de Dolomieten en eindigt in de Verona, de stad van Romeo en Julia.  

De favorieten op een rij

Naarmate de start van de wedstrijd dichterbij komt, groeit ook onze favorietenlijst. Wij zien alvast een kanshebber in Tom Dumoulin. In 2017 ging de Nederlander nog met de eerste prijs aan de haal en vorig jaar eindigde deze topper als tweede in het klassement. Het wordt afwachten of hij die knappe prestaties nog eens zal overdoen.

Ook Vincent Nibali gaat vast en zeker voor een podiumplaats. Nadat hij vorig jaar nog midden in de Tour de France moest afhaken door een zware val, focust de renner zich nu volledig op het Italiaanse parcours. Al zal hij het wel moeten opnemen tegen andere topfavorieten als Simon Yates, Fabio Aru en Primoz Roglic.

Volg iedere rit van de Giro d’Italia op Eurosport, gratis inbegrepen in ons Love-aanbod

Ontdek het Love-aanbod van Orange

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.