Menu
Blog

Dit jaar zet Sector One zijn zinnen op de Benelux Premier League

Fun

In september van vorig jaar werd Orange Belgium hoofdsponsor van het beroemde esportteam Sector One. Die keuze bleek snel de juiste: het team haalde de finale van de Kayzr League en bereidt zich nu voor op een rijk gevuld 2019. We spraken af met Ken Sevenants en Jeroen Dobbelaere om hen en hun sport beter te leren kennen.

28.01.2019 Céline Roman

Voor wie het niet meer weet: wat is Sector One?
Onze naam mag dan misschien geen belletje doen rinkelen, we zijn wel het grootste e-sportteam van de Benelux. En zonder al te hoog van de toren te willen blazen... We hebben een grote rol gespeeld in de toenemende populariteit van e-sport in ons land. Vandaag zijn we met zo'n 25: acht stafmedewerkers en een tiental community members.

Is esport voor jullie een fulltimejob?
Sector One slorpt veel van onze tijd op, maar het is niet zo dat we ervan kunnen leven. Voorlopig toch niet. En dus gaan we overdag gewoon werken. Na onze uren zijn we vooral met de vereniging en teams bezig. In wezen zijn we een groep mensen met dezelfde passie, ook al hebben we onlangs onze eerste fulltimewerknemer aangenomen. Dat komt maar zelden voor. In de Benelux is het zelfs een primeur.

2018 was een belangrijk jaar voor esport. Hoe verklaar je dat succes?
Esport heeft wereldwijd de wind in de zeilen. Net als zoveel anderen zijn wij er het levende bewijs van dat het loont om te durven investeren in esport. Veel bedrijven hebben dat begrepen. Meer geld betekent meer toernooien en evenementen. Dat is een grote drijfveer voor veel spelers: er wordt over gepraat, er gaan veel deuren open, maar... de concurrentie wordt ook steeds groter.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor het team in 2019?
De eerste ambitie in League of Legends is de Benelux Premier League winnen. De winnaar krijgt een ticket voor de European Masters. Dat is een niveau onder de professionele liga LEC die niet lang geleden het daglicht zag. We werken hard aan een nieuw CS:GO roster en we hebben twee Pokémonspelers die in het voorjaar internationale toernooien spelen. Wat Hearthstone betreft, hebben we de beste spelers van de Benelux. We hebben er alle vertrouwen in dat zij op het Europese toneel zullen schitteren. Een van onze spelers, Sjoesie, is zelfs uitgenodigd voor de WESG-finale in China in de lente. Daar zijn we ook zeer trots op.

Is de steun van Orange belangrijk voor jullie?

We danken onze groei aan de kwaliteit van onze spelers én van onze partners. Met Orange krijgen we nog meer aanzien in het wereldje. De groep heeft ons goed geholpen om spelers naar de Europese competities en verder te sturen. En dan zwijgen we nog van de mediabelangstelling die dat oplevert: zonder Orange zou die belangstelling veel minder, of zelfs onbestaande zijn. Zo werd ons League of Legends-team vorig jaar zelfs uitgenodigd om met Team Vitality te spelen op de Paris Games Week. Dat zullen we niet zo snel vergeten.

Ontdek het laatste nieuws van Sector One op onze website.

Hoe Orange je warm zal maken voor esport

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.