Menu
Blog

Disney Plus België: een online filmavondje vol nostalgie

Fun

Herinner jij je nog de tijd van Disney-films op videocassettes en dvd’s? Met Disney Plus België herbeleef je je favoriete Disney-films en -series online. Maar ook de beste titels van Pixar, Marvel én uiteraard ook de Star Wars-saga vind je bij Disney+!

Ideaal voor een gezellig filmavondje met de kinderen, of om gewoon nog eens luidkeels mee te zingen met de tijdloze soundtracks. Klaar voor een trip down memory lane? Deze favorieten staan alvast op ons lijstje!

11.09.2020 Maité Delgado

1. Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen

Hey ho, hey ho! Als er één film is die iedereen gezien heeft, is het waarschijnlijk wel deze. De kans is zelfs groot dat ook je (groot)ouders ‘m gezien hebben als kind: Sneeuwwitje en de 7 Dwergen werd gemaakt in 1937 en is zo de allereerste Disney film ooit. Een reden te meer om deze topper zeker aan je lijstje toe te voegen.

Na onder meer Aladdin, The Lion King en Mulan verschijnt er trouwens ook van deze tekenfilm een live-action remake! Wanneer die zou verschijnen – of welke actrice Sneeuwwitje zou spelen – heeft Disney helaas nog niet verklapt.

 

2. Op safari met de ‘Lion King’  

“Naaaaaaaants iNgonyaMa BAgithi BaBaaa…! Zo begint de waarschijnlijk bekendste Disney intro ooit waarvan niemand de tekst echt kent. En toch blijft The Lion King of De Leeuwenkoning een van de beste films ooit. We definitely feel the love! 

Bovendien zit deze film boordevol emoties: van de tragische dood van Mufasa (serieus, wij pinken nog steeds een traantje weg) tot de fratsen van Timon en Pumba. En tussendoor zingen we ook via Disney+ België mee met de grootste hits!

 

3. Kiest Belle voor Team Gaston of Team Beest?

In 2017 schitterde Emma Watson in de live-action remake, maar de originele film is een echte klassieker voor alle nineties kids. Wist je trouwens dat Belle en het Beest de eerste tekenfilm was die meer dan 100 miljoen dollar opbracht? 

Oh, en als je altijd al het gevoel had dat de finale scène in de balzaal je wel erg bekend lijkt: klopt helemaal. Om tijd uit te sparen besloten de makers van Belle en het Beest beelden te recycleren van Doornroosje.

 

4.Toy Story 4: streaming met een vleugje Pixar-magie

Toy Story 4, 3, 2, 1 … GO! Op Disney+ België kan je ook films bekijken van Pixar en daar zijn we superblij mee. Want zeg nu zelf: een Toy Story streaming mag zeker niet ontbreken op een nostalgisch filmavondje voor jong en oud. In 1995 bracht Pixar de eerste Toy Story avonturen naar het grote scherm. Sindsdien beleven speelgoedfiguren Woody en Buzz Lightyear de gekste avonturen. Er zijn zelfs geruchten dat Pixar aan een Toy Story 5 werkt … wij hopen alvast van wel!

 

5. Baby Yoda! Euh… The Mandalorian.

Naast de tijdloze klassiekers kan je op Disney Plus België uiteraard ook de nieuwste series en films streamen. Wij zitten alvast op het puntje van onze stoel voor het eerste seizoen van The Mandalorian, een live-actionserie binnen het Star Wars-universum met Pedro Pascal in de hoofdrol. 

En eindelijk ontdekken we het volledige verhaal achter Baby Yoda! Extra goed nieuws voor Star Wars fans: het tweede seizoen start op 30 oktober 2020.

 

6. Black Panther en andere Marvel superhelden

Goed nieuws voor alle fans van science-fiction en superhelden: ook Marvel vind je op Disney+ België! Helemaal bovenaan ons lijstje? De Black Panther film met Michael B. Jordan en de onlangs overleden Chadwick Boseman en in de hoofdrollen. Deze Marvel actiefilm is trouwens de eerste superheldenfilm die maar liefst 3 Oscars in de wacht sleepte. Wakanda forever!

Leuk weetje: de kroon van Queen Ramonda van Wakanda werd ontworpen met de hulp van een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in 3D printing.

Say no more, Disney Plus is echt iets voor mij!

Disney+ België: Orange zet de Chromecast klaar!

Bij Orange wordt Disney films online streamen op je tv-scherm echt kinderspel. Het enige wat je nodig hebt is een Disney+ abonnement en een Google Chromecast. 

  • STAP 1. Abonneer je op Disney+ België om de leukste Disney, Pixar, Marvel, Star Wars of National Geographic films en series online te bekijken – waar en wanneer je wil.
  • STAP 2. Zet je Google Chromecast aan. Zo kan je van je iPhone of Android smartphone de beste Disney films streamen naar je tv. Heb je nog geen Chromecast? Als Love-klant haal je dit slimme gadget voor maar 20 euro in huis.

Yes, ik wil ook een Google Chromecast!

Bovendien profiteer je met een Love-abonnement altijd van onbeperkt vast internet. Zet de popcorn dus maar klaar voor een paar epische filmavondjes! 

  • Heb je thuis alleen internet en mobiele telefonie nodig? Dan is Love Duo de perfecte keuze.
  • Mag er ook digitale tv bij? Kies dan voor Love Trio.

En Disney TV? Inbegrepen in je Orange abonnement!

Wist je trouwens dat je als Love Trio klant vier Disney tv-zenders gratis kan bekijken? Leuk om weten: deze zenders kan je ook op je smartphone, iPhone of tablet bekijken via de Orange TV app. Dat kan erg handig zijn als je met je kinderen op restaurant gaat of tijdens jullie roadtrip.

Heb je nog geen Love Trio abonnement en zoek je een voordelig pack voor zowel digitale tv, onbeperkt vast internet als mobiele telefonie en internet? Klik dan snel door en kies vandaag nog voor Love Trio! 

Ja, ik wil ook toegang tot alle voordelen van Love Trio!

Disney+ streamen vanuit je luie zetel

Om het echt helemaal gemakkelijk te maken kan je vanaf nu ook kiezen voor ons gloednieuw en supervoordelig Smart Relax pack

Dit bevat een Google Nest Mini en een Google Chromecast: hiermee kan je dus zowel via spraakcommando als via je je Orange TV-app vanuit je luie zetel series en films streamen naar je tv. 

Cool, vertel me mee over Smart Relax

▶️ Lees ook: Volg het Belgische en internationale voetbal live op tv bij Orange
▶️ Lees ook: Eleven 1, 2 en 3: da’s internationale sporten kijken wanneer jij wil, zonder een euro meer te betalen!

 

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!