Menu
Blog

Disneyland Parijs: speelveld voor het eerste grote Dota 2-toernooi in Frankrijk

Fun

Dankzij een partnership met Mars Media zetten Mickey en zijn vriendjes de deuren van het beroemde Parijse pretpark open voor het vierde grote Dota 2-toernooi van het Dota Pro-circuit 2018-2019. Dat is een grote primeur voor Frankrijk! Reden genoeg dus om er een post aan te wijden.

15.03.2019 Céline Roman

Dota 2: de game

Dota 2 is een game van het type MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) zoals League of Legends (lees ons artikel 'Wat is League of Legends'). De game werd in 2013 uitgebracht en is enkel te verkrijgen via het online gamingplatform Steam. In deze game nemen twee teams van vijf spelers het tegen elkaar op. Elk team bezit een eigen basis en moet de basis van de tegenpartij vernietigen. Het team dat daarin slaagt, is de winnaar.

Dota 2: het toernooi

In het seizoen 2018-2019, dat loopt tot 30 juni 2019, bekampen teams van over heel de wereld elkaar in grote en minder grote toernooien. Ze reizen daarvoor de hele wereld af: Zweden, Maleisië, Roemenië, China, Oekraïne, Kroatië ... en binnenkort ook Frankrijk, waar in mei 2019 in Parijs het voorlaatste grote toernooi van deze jaargang wordt gehouden.
Wanneer we kijken naar de prijzenpot, gaat ons hoofd er spontaan van tollen: 300.000 dollar voor de eindwinnaar op een klein toernooi en... 1 miljoen dollar per groot toernooi. Na tien toernooien worden 12 teams uitgenodigd voor The International.

Dota 2: The International

De eerste editie van dit toernooi vond plaats in 2011 tijdens Gamescom in Keulen. De prize pool in dat eerste jaar bedroeg 1,6 miljoen dollar. Vorig jaar reikte Valve Corporation de grootste cashprijs ooit uit, met een prize pool van 25 miljoen dollar.
Dat record werd intussen verpletterd door Epic Games, dat voor de volgende editie van de wereldbeker Fortnite een prijzenpot belooft van maar liefst 30 miljoen dollar (lees ons artikel '3 miljoen winnen met Fortnite? Het kan!').
Deze zomer vindt The International plaats in de Mercedes-Benz Arena in Shanghai.

Disneyland Parijs: the place to be!

De beste teams uit de regionale voorrondes nemen het van 4 tot 12 mei tegen elkaar op in de wondere wereld van Disneyland. Het is de eerste keer dat dit grote evenement van Mars Media buiten China wordt georganiseerd.
Zhang Yu, CEO van Mars Media: "(...) Ik kon me geen betere plek of geen betere partner inbeelden om de allereerste MDL (groot Dota-toernooi, n.v.d.r.) buiten China te organiseren."
Aymeric Magne, directeur van Disneyland® Paris Event Group, van zijn kant zegt op de website van de groep dat "Disneyland® Parijs negen dagen lang de beste teams ter wereld verwelkomt. Het belooft een onvergetelijke en spectaculaire ervaring te worden voor alle bezoekers."

Wordt esports je nieuwe carrière?

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.