Menu
Blog

Die huis: ontblote zielen tegen een Zuid-Afrikaans decor

Fun

06.11.2017 Céline Roman

Bekende Vlamingen die zich in een idyllische setting blootgeven en zich van een kant laten zien die het grote publiek niet kent, zonder evenwel te vervallen in sentimentaliteit of sensatiezucht: dát was de insteek van Het huis, dat twee seizoenen lang meer dan een miljoen Eén-kijkers kon bekoren. De maker van het populaire programma, Eric Goens, besloot om voor het derde seizoen niet meer terug te keren naar de vertrouwde villa in het Leuvense, maar het net iets verder te gaan zoeken, namelijk tussen de wijn- en olijfgaarden in Zuid-Afrika. Die huis onder de loep.

Niemand zegt ‘nee’ tegen de Groenberg

Eric Goens had gerust nog een derde seizoen op dezelfde plek kunnen maken, maar dat weigerde hij. Terwijl de Het huis-bedenker zijn gasten tijdens de eerste twee seizoenen nog met de auto naar hun bestemming voerde, laat hij ze voor Die huis meer dan tienduizend kilometer ver vliegen. En daar zijn twee redenen voor. Ten eerste wilde Goens vermijden dat er gewenning zou optreden bij zijn publiek. Hij wou niet in herhaling vallen en een frisse wind door het programma laten waaien. Ten tweede trok de nieuwe, idyllische locatie aan de voet van de Groenberg de laatste twijfelaars finaal over de streep. Zelf zouden we ook geen ‘nee’ zeggen tegen een paar dagen onder de Zuid-Afrikaanse zon!

Een extra speciale locatie voor Sabine Hagedoren

Voor Sabine Hagendoren, een van de meest verrassende gasten van Die huis, was de Zuid-Afrikaanse locatie extra speciaal. De weervrouw verloor vorig jaar haar echtgenoot na een slepende ziekte. Het koppel had gehoopt ooit nog een reis naar Zuid-Afrika te kunnen maken en zou op de opnamedag zelfs dertien jaar getrouwd geweest zijn. Dat Goens Hagedoren – een notoir gesloten boek, ondanks haar ontwapende glimlach – kon strikken, had dan ook alles te maken met de bijzondere setting, waarin Hagedoren voor het allereerst over de dood van haar echtgenoot sprak. Hartverscheurend, maar tegelijk erg warm en mooi. Kortom: Die huis op z’n best.

Niet alleen Sabine Hagedoren zorgde overigens voor aangrijpende televisie. Tv-maker Steven Van Herreweghe was openhartig over zijn woelige periode, zowel professioneel als privé. Marcel Vanthilt had het over zijn scheiding en het overlijden van z’n moeder. En wie erin slaagt om Nafi Thiam voor dit format te strikken, verdient een pluim. Goens behandelt zijn gasten met respect en vervalt nooit in stroperige emo-tv. En dat levert sterke interviews op!  

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.