Menu
Blog

Deze personages uit ‘The A-Team’ herken je ook in jouw vriendenkring

Fun

Het zijn archetypes waarvan je in eerste instantie misschien denkt dat je ze niet snel ‘in real life’ zult tegenkomen. Toch raden we je aan om je beste vrienden eens te toetsen aan de typische karaktertrekken van B.A., Hannibal, Murdock en Face – oftewel de hoofdpersonages van een van de meest succesvolle televisieseries uit de eighties: ‘The A-Team’. Wedden dat er zich toch een B.A. onder je vrienden bevindt? Doe de check!

11.07.2017 Céline Roman

Templeton ‘Face’ Peck: de pretty boy
Zijn blonde lokken, mooie snoetje en uiterst aaibare uitstraling: daarmee kreeg Templeton Peck, bijgenaamd Face, véél gedaan in de benarde situaties waarin het A-Team verzeilde. Hij had er uiteraard ook succes mee bij de vrouwen … Face was met andere woorden de stereotiepe ladies man. Vertaald naar 2017 zie je de moderne Face weleens opduiken op vipfeestjes en afterworkparty’s, in de fitness of in de Carré in Willebroek. Is deze omschrijving nog wat te karikaturaal om toepasbaar te zijn op een van jouw vrienden? Vraag je dan eens af wie van je vrienden (of eventueel je collega’s) zweert bij zijn Paco Rabanne-parfum, zijn Gucci-zonnebril of zijn met gel achterovergekamde haren … Yep, dát is Face 2.0.

John ‘Hannibal’ Smith: de plannenmaker
Wanneer er iets georganiseerd moet worden – een vrijgezellenfeest, voetbaluitje, avond in de man cave, … - kijkt iedereen steevast zijn richting uit. Hannibal is degene die de plannen maakt en de schema’s opstelt. En zo is er in elke vriendenkring wel eentje te vinden. Al rookt die dan wellicht geen sigaren, zoals de A-Team-Hannibal graag deed … O, en vergeet niet: Hannibal loves it when a plan comes together.

Murdock: de prettig gestoorde malloot
Zoals Phoebe in ‘Friends’ of Megan in ‘Will & Grace’, zo had ook ‘The A-Team’ zijn eigen prettig gestoorde personage. Met Murdock viel er altijd wel wat te lachen, zeker wanneer B.A. zich weer eens ergerde aan zijn knotsgekke uitspraken. En de kans is groot dat er in jouw vriendenkring ook iemand zit die er soms wat bizarre gedachtenkronkels op na houdt – of heb je nog nooit complottheorieën moeten aanhoren tussen pot en (menige) pint?

B.A.: de krachtpatser
Bosco Albert Baracus (B.A. dus) was de spierbundel van de bende. Als er geknokt moest worden, werd B.A. voorop gestuurd. Eerst doen, dan denken: dat type. En wie heeft er geen kameraad die, wanneer hij enkele glazen achterover geslagen heeft, ruzie begint te zoeken op café, omdat hij in tipsy toestand zijn innerlijke vechtersbaas doorgaans niet meer kan onderdrukken? Tip: por ‘Hannibal’ in dat geval even aan om ‘B.A.’ te kalmeren – dat werkt doorgaans heel goed.

Ontdek het Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.