Menu
Blog

Deze maand in de nieuwsbrief: Mobiel fietsen!

Fun

Tegenwoordig laten steeds meer Belgen hun auto thuis om met de fiets naar het werk te gaan. Nog eens zoveel mensen doen niets liever dan koersen of mountainbiken in hun vrije tijd. En deze maand speelt onze Hello nieuwsbrief nu juist daar op in.

19.04.2013 Andy Van Schil

Terwijl in de Hello leuke tips voor blogs en mooie fietskleding staan, willen we jullie hier ook vertellen over een schitterende app om je vooruitgang, fietsroute en prestaties bij te houden: Strava!

Ga de uitdaging aan

Strava (Android, iOS) is een zeer geliefde app onder fietsers. Maar hoe werkt het? Eerst download je de gratis app. Dan maak je een account aan op www.strava.com, en je kunt vertrekken! Na afloop van je fietstocht worden de data automatisch naar de website gestuurd.
En het meest verslavende aan deze app? Je kunt je prestaties vergelijken met andere fietsers, en als jij het snelst op een bepaalde heuvel of berg bent gefietst, kun je zowaar ‘King of the Mountain’ worden!

Of ontspan op de fiets

Ben je iets minder competitief aangelegd en wil je gewoon een rustige route fietsen? Dan zijn de apps Bikenode of Fiets! iets voor jou. Met Bikenode (Android) kun je alle fietsknooppunten van België, Nederland en een stukje van Duitsland bekijken, en zelfs met streetview van tevoren zien hoe het knooppunt eruit ziet. En met Fiets! (Android, iOS) kun je vooraf routes plannen met behulp van die knooppunten.

Maar deze maand gaat de nieuwsbrief niet alleen over fietsen, je leest ook over de (lange!) geschiedenis van de gsm én hoe je vervelende wachtrijen kunt vermijden.

Tags

Found this useful? Share with

Andy Van Schil