Menu
Blog

Deze battles uit Op de man af staan voor altijd op ons netvlies gebrand

Fun

Saartje Vandendriessche gaat vér in Op de man af. Je weet wel, het programma waarin ze het opneemt tegen een man in een sportieve uitdaging die híj uitkiest. Een echte ‘battle of the sexes’, waarbij de deelnemers zowel mentaal als fysiek stevig afzien. Vooral deze straffe stoten hebben indruk op ons gemaakt …

02.02.2018 Céline Roman

Los tegen de muur
De eerste aflevering hakte er al meteen goed in. Rik Verheye daagde Saartje uit om mee te doen aan het WK Bangerstox, een vorm van autosport die wat wegheeft van de botsauto’s op de kermis. In de race om de finishlijn zijn klappen onvermijdelijk. Riks advies om ‘uit de muren te blaajven met awe snoojt’ bleek tevergeefs toen Saartje aan hoge snelheid … tegen netgenoemde muur knalde. Opgeven deed ze niet. Oef.

Niet voor doetjes!
Een lange, donkere en ijskoude winter doet wat met een mens. Geen wonder dat de Finnen zich warmhouden met extreme sporten als ‘crashed ice race’, waarbij je in volle vaart bergaf schaatst op een parcours met scherpe bochten en hoge hellingen. Saartje moest dus even slikken toen ze door Louis Talpe werd uitgedaagd voor zo’n race. Eerst maar eens overeind zien te blijven op de schaatsen …

165 meter, recht omhoog
Wat is er zo speciaal aan de Diga di Luzzone dam? Alleen maar dat het de hoogste artificiële klimmuur ter wereld is. ‘Oh my fucking god,’ zeiden we samen met uitdager Mathias Vergels toen we de dam voor het eerst zagen opdoemen in de verte. We zagen het wel: héél even had Saartje spijt dat ze niet gewoon voor een zittende job had gesolliciteerd. Het laatste deel van de klim was echt moordend voor beide deelnemers, maar 650 grepen en drie uur inspanning later, lukt het ze wonderwel. Wauw, de opluchting is voelbaar.

Op de man af, elke woensdag om 20:35 uur. Stel jezelf misschien ook meteen een uitdaging (van de chips afblijven, bijvoorbeeld?)

Ontdek onze Love-aanbod

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.