Menu

Detoxen na je vakantie met de hulp van je smartphone

Op vakantie zijn we niet altijd even bewust bezig met onze voeding en durven we ons al eens te laten gaan. Hoog tijd dus voor een detoxkuur wanneer je weer thuis bent. Je smartphone en je smartwatch kunnen je daarbij helpen.

27.07.2017
Door Céline R

Als je de boekjes mag geloven is een detoxkuur niet meteen een verleidelijk vooruitzicht. Aan de overkant van de oceaan is het nochtans al jaren hip om van tijd tot tijd te ontgiften, en intussen zijn de meesten onder ons ook overtuigd van het concept: na overdaad volgt soberheid. Logisch, toch?

Wat houdt het precies in?
Het principe is eenvoudig: de kuur zorgt ervoor dat de toxines in je organisme worden afgevoerd en dat je lichaam even rust krijgt na een zware periode. De werking van een organisme is eigenlijk heel voorspelbaar. Het raakt verzadigd en stapelt schadelijke afvalstoffen op die je dagelijkse welzijn kunnen verstoren: vermoeidheid, nervositeit, een vale teint, verminderde weerstand tegen ziekten.

Wanneer moet ik detoxen?
Na de feestdagen, na de winter en... uiteraard na de vakantie. En nee, je mag niet een paar weken of maanden wachten om ermee te beginnen. Je zal de gevolgen na enkele dagen al merken: minder stress, minder moeheid, meer energie.

Wat zijn de magische ingrediënten?
Ook hier primeert de logica: we grijpen terug naar wat de natuur ons te bieden heeft. Dat betekent thees en infusies kopen, rauwe sappen (van fruit en groenten) drinken en meer proteïnes innemen.

Dus ik hoef verder niets te doen?
Als je iets wil bereiken, moet je er moeite voor doen. Een detoxkuur waarbij je alleen gezonde sapjes drinkt en wat op je voeding let, is geen detoxkuur. Ook bewegen en sporten is belangrijk, maar dat betekent niet dat je je meteen moet gaan inschrijven voor een bootcamp of dat je een fitnessabonnement moet nemen.

Je smartphone en je smartwatch zijn er klaar voor!
Er bestaan duizend-en-één applicaties om je te begeleiden tijdens je detoxkuur. Tik gewoon eens de woorden 'detox' of 'gezondheidskuur' in de app store van je smartphone in. Er zal een hele waslijst verschijnen. Je smartwatch kan je dan weer helpen om je stappen te tellen (streef naar 10.000 per dag), je slaap te monitoren en - afhankelijk van het type horloge - je hartslag te meten. Wat heel nuttig is, is korte, afwisselende oefeningen doen waarbij je hartslag varieert - en daar val je ook nog van af. Als je geen smartwatch hebt, zoals een Apple Watch, Android Wear of Fitbit Blaze, dan kan je ook een activity tracker gebruiken die verbonden is met je telefoon.

In je Orange-shop of in onze webshop vind je zeker een model dat je zal bevallen.