Menu
Blog

Deel het internet van je smartphone

Tot uw dienst

Met de hotspotmodus deel je je mobiele internetverbinding met andere toestellen, waar je ook bent: met de kinderen, je auto, vrienden die je over de vloer krijgt en zelfs wanneer het internet thuis is uitgevallen. Zo ga je te werk.

23.03.2018 Céline Roman

Je hebt een iPhone
Een fluitje van een cent. Ga naar Instellingen > Persoonlijke hotspot en controleer of de functie is ingeschakeld. Noteer het wifiwachtwoord en de naam van je telefoon op een blaadje papier. Vul op het apparaat dat je wil verbinden datzelfde wachtwoord in om verbinding te maken met het netwerk.
Om er zeker van te zijn dat het lukt, controleer je of de naam van het wifinetwerk identiek is aan de naam van je iPhone. Die naam vind je onder Instellingen > Algemeen > Info.
Is de functie niet beschikbaar? Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Persoonlijke hotspot. Als je de persoonlijke hotspot niet vindt, controleer dan of wij de hotspot wel hebben ingeschakeld. Is dat niet zo? Neem contact op met de klantendienst. Onze medewerkers helpen je om je hotspot in enkele tellen in te schakelen.
Wil je stoppen met je internet te delen? Schakel de functie uit in Instellingen > Persoonlijke hotspot.

Je hebt een Android
Het principe is in grote lijnen hetzelfde. Ga naar Instellingen > Netwerk en internet > Hotspot en tethering. Kies je verbinding: met een usb-kabeltje of draadloos via bluetooth. Schakel bij draagbare wifi-hotspot wifi de functie in.
Wil je de naam van het wifinetwerk wijzigen? Dan kan met de functie Wifi-hotspot instellen. Je kan de naam van het netwerk en zelfs het wachtwoord wijzigen. Als je er iets of wat van afweet, kan je er zelfs de frequentieband kiezen (5 GHz of 2.4 GHz). De 5 GHz-band is compatibel met de recentste apparaten en is een pak sneller. Als er zich problemen voordien, switch je naar 2.4 GHz.
Net als bij de iPhone: als de optie niet bestaat, neem contact op met de klantendienst van Orange. Onze medewerkers helpen je graag met twee keer drie eenvoudige handelingen op weg.

Onze laatste tip
Vergeet niet je dataverbruik in de gaten te houden met de applicatie My Orange of in je Klantenzone op orange.be.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.